Αύξησε την δύναμη του στη Γαλικία το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι

Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, φαίνεται ότι είναι ο μεγάλης νικητής των περιφερειακών εκλογών που διεξήχθησαν στην Γαλικία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα..
Το κόμμα του Ισπανού Πρωθυπουργού φαίνεται ότι κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλικία, αυξάνοντας μάλιστα αισθητά την δύναμη του σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Ειδικότερα σύμφωνα με την El Mundo, φαίνεται ότι κερδίζει τις 48-49 έδρες ενώ στις προηγούμενες είχε καταλάβει μόλις τις 38. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Γαλικία, χάνει δυνάμεις και από τις 25 έδρες το 2009 πέφτει στις 15.
 Στη χώρα των Βάσκων, το εθνικιστικό κόμμα Partido Nacionalista Vasco φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο κόμμα καταλαμβάνοντας από 24-27 έδρες, με δεύτερο σε απόσταση αναπνοής το EH Bildu (πίνακας των exit polls )
Την τρίτη θέση δίνουν τα exit polls στο PSE ενώ το Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να έρχεται τέταρτο στη χώρα των Βάσκων.
Οι εκλογές στην Γαλικία, ήταν ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και το σημερινό αποτέλεσμα, του δίνει τη νωπή εντολή να προχωρήσει στην εφαρμογή του σκληρού πακέτου λιτότητας.
Πολλοί αναλυτές, συνέδεαν επίσης το αποτέλεσμα της κάλπης, με την ημερομηνία που ο Ισπανός Πρωθυπουργός,  θα προχωρούσε στο αίτημα της χώρας για πακέτο διάσωσης.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...