Επέστρεψαν στην Αθήνα οι πέντε Έλληνες του Εστέλ

Στην Αθήνα επέστρεψαν το απόγευμα, οι πέντε Έλληνες που επέβαιναν στο φινλανδικό ιστιοφόρο Εστέλ, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό..
Την επιστροφή των Ελλήνων συντόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κυριάκος Λουκάκης ενώ κατά την αναχώρηση τους από το Τελ Αβίβ, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην Αθήνα τους υποδέχθηκε η διευθύντρια της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ελένη Σουρανή.
Καλά στην υγεία τους, αλλά με εμφανή τα σημάδια κόπωσης επέστρεψαν στην Ελλάδα, με την πτήση OA 302 της Olympic Air οι πέντε Έλληνες του ιστιοφόρου Εστέλ.
Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο συντονιστής της αποστολής Β. Πισίας, τόνισε ότι με τις κινήσεις αυτές, αποστέλλεται ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα στους λαούς της περιοχής αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας, ότι πρέπει «να συνεχίζουμε τους αγώνες και να μην τα παρατάμε».
Οι Έλληνες που συμμετείχαν στην αποστολή θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην αίθουσα της παλιάς Πρυτανείας.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΜΠΕ
  • Ρεπορτάζ: Κ. Θεοδωρακάκος
  • Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...