Καράσεφ: «Μία από τις καλύτερες ομάδες η Ελλάδα» ---Θεέ μου, γιάνε τον Σπανούλη!

Μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο τεχνικός της Εθνικής Ρωσίας Βασίλι Καράσεφ, όπως και ο Αλεξέι Σβεντ που έκανε λόγο για δυνατή ομάδα.

«Αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά και με πολλούς νέους παίκτες. Κλείσαμε αρνητικά το πρώτο μέρος κι αρχίσαμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε πρόβλημα με τους σέντερ μας, καθώς ο Σαβρασένκο τραυματίστηκε», τόνισεο Καράσεφ, πρώην παίκτης του Ηρακλή


Ο κορυφαίος τον Ρώσων, Αλεξέι Σβεντ, ανέφερε από τη δική του πλευρά: «Παίξαμε καλά απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, αλλά στο φινάλε της δεύτερης και στην αρχή της τρίτης περιόδου δεν ήμασταν καλοί και η Ελλάδα ξέφυγε».

 
Βασίλης Σκουντής

Θεέ μου, γιάνε τον Σπανούλη!

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997 η Ελλάδα πήρε κοτζάμ Ολυμπιακούς Αγώνες, σιγά που δεν θα `παιρνε την ίδια μέρα μετά από 16 χρόνια τη Ρωσία! Το 2-0 (το οποίο η Εθνική μοιράζεται με την Ιταλία και τη Φινλανδία σε αυτή τη βραχεία άπταιστη διαδρομή) είναι γεγονός, το σημερινό ρεπό θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να πάρουν μια ανάσα και να κοιμηθούν λίγο παραπάνω κι αν δεν τρέχει κιόλας κάτι σοβαρό με τον Βασίλη Σπανούλη, τότε όλα καλά, όλα ανθηρά!
Συσπειρωμένοι και με επιπλέον εγωισμό από τις ηχηρές απουσίες οι εναπομείναντες Ρώσοι έβαλαν μερικές δύσκολες ασκήσεις στην ελληνική ομάδα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο: σε αυτό το διάστημα οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Λονδίνου τιμώρησαν τις κακές περιστροφές της Εθνικής στο κεντρικό pick n' roll και προηγήθηκαν με διαφορά επτά πόντων, που σήμανε συναγερμό.
Ευτυχώς σε εκείνο το σημείο λειτούργησαν τα αντανακλαστικά, ενεργοποιήθηκαν τα αντισώματα και χάρη στην επιθετική άμυνα (στην οποία συνέβαλε αποφασιστικά η ορμητικότητα του Πρίντεζη) η Εθνική πέτυχε ένα σερί 17-2 και ξέφυγε με 51-36. Στη συνέχεια η διαφορά ξεπέρασε και τους είκοσι πόντους και τότε επήλθε η χαλάρωση, που σε συνδυασμό με την αγωνία για τον τραυματισμό του Σπανούλη και την έκρηξη του (ωσεί παρόντος έως τότε) Σβεντ επέτρεψε στους Ρώσους να τρέξουν με τη σειρά τους ένα σερί 18-4 και να μειώσουν σε 75-67.
Το μείζον θέμα τώρα είναι η κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη που επέστρεψε στο παρκέ, αλλά βγήκε πάλι χωλαίνοντας. Ευτυχώς μεσολαβεί το σημερινό ρεπό και αύριο η Εθνική θα ξαναγυρίσει στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τους (ανεκδιήγητους) Τούρκους, οι οποίοι θα παίξουν το τελευταίο χαρτί τους για να μείνουν ζωντανοί.
Προφανώς η Εθνική, ακόμη και προς χάριν της όψιμης ελληνοτουρκικής φιλίας, δεν έχει καμιά πρόθεση να γίνει η σανίδα σωτηρίας τους, αλλά αυτό το ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό σε συνθήκες και απαιτήσεις: χθες ο Τρινκιέρι θυσίασε τους ψηλούς για να μην επιβάλουν οι Ρώσοι τον γρήγορο ρυθμό τους και για να μη βρουν σκορ από την περιφέρεια, αλλά η αυριανή μάχη θα παιχτεί κυρίως μέσα στη ρακέτα με τα μεγάλα κορμιά των Τούρκων...
Εκεί είναι που θα φάει ο Γιάννης (Μπουρούσης) σίδερο κι ο Καββαδάς ατσάλι! ΥΓ.: Στο 2-0 εκτός από την Ελλάδα βρίσκονται επίσης η Φινλανδία και η Ιταλία, ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία και η Τουρκία δεν έχουν κάνει ακόμη σεφτέ. Οι «Σουόμι» εκκίνησαν από εκεί όπου είχαν σταματήσει πριν από δυο χρόνια, όσο για τους «ατζούρι» έχουν (εκτός από τη βαριά φανέλα) και μια μεγάλη καρδιά που προς το παρόν αναπληρώνει τους Μπαρνιάνηδες, τους Γκαλινάρηδες και τους λοιπούς απόντες.
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...