Νίκι Λάουντα vs Τζέιμς Χαντ στην ταινία «Rush» του Ρον Χάουαρντ

Δύο λαμπρές προσωπικότητες της Φόρμουλα 1 σκιαγραφούνται στην ταινία «Rush», που σκηνοθέτησε ο Ρον Χάουαρντ: από την μία πλευρά είναι ο βρετανός πλέιμποϊ Τζέιμς Χαντ και από την άλλη ο μεθοδικός αντίπαλός του, Αυστριακός Νίκι Λάουντα.
Η ιστορία παρακολουθεί το βίο και την πολιτεία των δύο διαφορετικών προσωπικοτήτων, όχι μόνο στις πίστες, αλλά και εκτός γκραν πρι, με φόντο την καταπληκτική αγωνιστική σεζόν του 1976.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, εντυπωσιάζοντας με τις σκηνές των αγώνων που περιλαμβάνει. Ο σκηνοθέτης εξήγησε γιατί ήθελε να κάνει αυτή την ταινία:
«Κοιτάξτε ο λόγος είναι το σεξ, ο κίνδυνος, η Φόρμουλα 1 και η δεκαετία του ’70. Όταν όλα αυτά τα πράγματα συγκεντρώνονται και κολλούν μεταξύ τους, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα ευφυές, γεμάτο χιούμορ κολλάζ. Οι χαρακτήρες σε εκπλήσσουν και σε ψυχαγωγούν. Είναι μια ταινία που όλοι νομίζω θα θέλουν να δουν».
Ο Κρις Χέμσγουωρθ ερμηνεύει τον βρετανό πιλότο Τζέιμς Χαντ που πέθανε το 1993 σε ηλικία 45 χρονών, από έμφραγμα:
«Νομίζω ότι είναι η ηδονή του θανάτου που μαγνητίζει αυτούς τους τύπους και τους κάνει να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο άθλημα ή να το παρατηρούν από τις κερκίδες. Να θέλουν, δηλαδή, να είναι ένας από τους θεατές. Είναι και αυτό αρκετά συναρπαστικό. Νομίζω ότι όλοι θέλουν να εμπλακούν σε κάτι τέτοιο».
Η αμερικανίδα ηθοποιός Ολίβια Γουάιλντ υποδύεται την πρώτη γυναίκα του Τζέιμς Χαντ, Σούζι Μίλερ: «Ήταν καταπληκτική, ατρόμητη, επιβλητική, σέξι και αυθόρμητη. Μετά το γάμο της με τον Τζέιμ Χαντ, έγινε ζευγάρι με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Άρα δεν φοβόταν τις προκλήσεις».
Ο γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Μπρίλ, που κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση από την ταινία «Good Bye Lenin!», ερμηνεύει τον Νίκι Λάουντα: «Μια μέρα, ο Λάουντα μου τηλεφώνησε στις 6 το πρωί. Ήταν τρομερά αστείο. Μου είπε: Νομίζω ότι πρέπει να συναντηθούμε τώρα. Κι εγώ απάντησα: Ναι θα ήταν καλό. Έλα στη Βιέννη και πάρε μόνο μια χειραποσκευή, σε περίπτωση που δεν γουστάρουμε ο ένας τον άλλο, να ξεκουμπιστείς. Ωχ! είπα. Ευτυχώς, έπρεπε να αγοράσω κάποια επιπλέον ρούχα στη Βιέννη, γιατί έμεινα περισσότερο από ότι περίμενα. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Αυτό που θαυμάζω σ’ αυτόν, είναι η παντελής έλλειψη φόβου.
Ο αυστριακός πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 δήλωσε:
«Το πραγματικά λυπηρό γεγονός είναι ότι ο Τζέιμς δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Αν βρισκόταν εδώ μαζί μου, θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένος».
Το «Rush» τοποθετείται χρονικά μετά τη σύγκρουση που είχε ο Νίκι Λάουντα το 1976, στο γερμανικό γκραν πριν του Νίρμπουργκρινγκ, στην οποία κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του.
Ο αυστριακός πιλότος επέστρεψε στη συνέχεια, στις πίστες για να αντιμετωπίσει τον Χαντ στο Φούτζι της Ιαπωνίας, όπου θα κρινόταν ο παγκόσμιος τίτλος για το 1976.










phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...