Η Ναόμι Γουώτς υποδύεται τη Λαίδη Ντι στη μεγάλη οθόνη

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η πολυαναμενόμενη ταινία «Νταϊάνα» στη Λέστερ Σκουέαρ του Λονδίνου.
16 χρόνια μετά τον άδικο χαμό της λαοφίλητης πριγκίπισσας του βρετανικού λαού, το φιλμ έρχεται να θυμίσει καταστάσεις και γεγονότα εκείνης της εποχής.

Την λαίδη Ντι υποδύεται η Ναόμι Γουώτς, ενώ τον εραστή της, πακιστανό καρδιοχειρούργο Χασνάτ Καν, ερμηνεύει ο Ναβίν Άντριους.
Η 44χρονη βρετανίδα ηθοποιός έχει πετύχει μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση της εμφάνισής της, για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ρόλου:
«Συνήθως, όταν παίρνω έναν ρόλο, ξεκινάω να δουλεύω πρώτα το χαρακτήρα του και μετά εστιάζω στην εξωτερική εμφάνισή του, το περπάτημα και τη φωνή. Αυτή τη φορά ακολούθησα την αντίστροφη διαδικασία. Ξεκίνησα με την εμφάνιση και τη φωνή, καθώς είναι σαφές ότι είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία και μετά έδωσα εσωτερική ζωή στο ρόλο μου».
«Το ασυνήθιστο στην περίπτωση του γιατρού Χασνάτ Καν, όσον αφορά την ίδια την Νταϊάνα, ήταν ότι δεν της φερόταν σαν το είδωλο που όλοι ξέραμε ότι ήταν» επισήμανε ο Ναβίν Άντριους.
Η ταινία εστιάζει στα τελευταία χρόνια της ζωής της πριγκίπισσας της Ουαλίας, στο μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο, στην ερωτική της σχέση με τον Καν και την αδιάκοπη καταδίωξή της από τους παπαράτσι. Σκηνοθέτης του φιλμ είναι ο Όλιβερ Χίρσμπιγκελ:
«Οι ιστορίες αγάπης δεν είναι πλέον τόσο συχνές στο σινεμά. Είναι ένα κινηματογραφικό είδος που δεν το βλέπουμε πια. Είμαι βέβαιος ότι οι θεατές το αποζητούν. Ας δούμε λοιπόν, αν αυτό είναι που θέλει ο κόσμος».
Το φιλμ στηρίζεται στο βιβλίο «Νταϊάνα: Η τελευταία της αγάπη» της Κέιτ Σνέλ και αφορά τη ζωή της πριγκίπισσας, από το 1995-1997, μετά δηλαδή το διαζύγιό της από τον Κάρολο.
Η ταινία βγαίνει στους βρετανικούς κινηματογράφους στις 20 Σεπτεμβρίου και στην Ελλάδα θα τη δούμε στις 28 Νοεμβρίου.


phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...