Ελλάδα:Αθήνα έτοιμη για μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την επέτειο της εξέγερσης φοιτητών το 1973 .

Η Ελλάδα είναι προετοιμάζονται για ένα μεγάλο συλλαλητήριο για την επέτειο της εξέγερσης φοιτητών το 1973 που βοήθησε να μειωθεί στρατιωτική δικτατορία της χώρας.

Η πορεία αναμένεται να είναι ενωμένα μεταξύ τους με διαδηλωτές κατά τα προβλεπόμενα μέτρα λιτότητας, την οποία η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κρίση του χρέους της..



Οι περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην Αθήνα, εν μέσω φόβων ότι το ράλι μπορεί να γίνονται βίαιες.

Έρχεται μια μέρα μετά την προσωρινή κυβέρνηση στην Ελλάδα κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του κ. Λουκά Παπαδήμου είχε μια τεράστια πλειοψηφία - 255 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 38 κατά.

Η τεχνοκρατική κυβέρνηση πρέπει να εγκρίνει ένα νέο πακέτο διάσωσης και να δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του διεθνούς δανείου.
Ιστορία επανάληψη;

Οι 17 επίδειξη Νοέμβριο αντλεί παραδοσιακά τεράστια πλήθη στην Αθήνα κάθε χρόνο.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Λουκά Παπαδήμου διευθύνσεις Κοινοβουλίου στην Αθήνα, 16 Νοέμβρη του 2011 Λουκάς Παπαδήμος λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται να λάβουν τολμηρότερα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης

Οι άνθρωποι πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη των ΗΠΑ στήν χούντα, η οποία είδε την Ουάσιγκτον κατά τη στιγμή ως εφεδρεία ενάντια στον κομμουνισμό.

Αλλά αυτή τη φορά η πορεία θα είναι περισσότερο από μια ανάμνηση, με βάση διαμαρτυρίες κατά της μείωσης του κόστους Ελλάδα αυτή τη στιγμή επιδιώκει, Μάρκου του BBC Lowen στην Αθήνα εκθέσεις.

Το 1973, η εξέγερση βοήθησε έβαλε τέλος  στήν χούντα  και η σημερινή κυβέρνηση θα ελπίζουν ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, ανταποκριτής μας προσθέτει.

Η κυβέρνηση λέει ότι τα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητα, αν και δύο αρχηγούς των κομμάτων εντός του συνασπισμού εξακολουθούν να διστάζουν να υπογράψουν ένα έγγραφο που διαπράττουν οι ίδιοι με τους όρους διάσωσης.

Αυτοί είναι οι ηγέτες του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και ο ηγέτης της άκρας δεξιάς Λάος στην Ελλάδα κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αλλά και οι δύο ηγέτες υποστήριξαν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην ψηφοφορία.

Ο κ. Παπαδήμος, πρώην τραπεζίτης, είπε νωρίτερα προτεραιότητα του ήταν η κύρωση των διεθνών 130 δισεκατομμύρια ευρώ ($ 177bn? £ 111bn) πακέτο διάσωσης που συμφωνήθηκε σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον περασμένο μήνα.

Μιλώντας πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης της Τετάρτης στη Βουλή, ο κ. Παπαδήμος έκκληση για ενότητα και είπε ότι η Ελλάδα έπρεπε να λάβουν τολμηρότερα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

"Η ενασχόληση με τα προβλήματα στην Ελλάδα θα είναι πιο δύσκολη εάν η Ελλάδα δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ", είπε κοινοβούλιο.

Οι προγραμματιζόμενες μεταρρυθμίσεις έχουν προκαλέσει ήδη εκτεταμένες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα.

Η κρίση οδήγησε στην παραίτηση την περασμένη εβδομάδα από την τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση ενότητας είναι να τρέξει τη χώρα μέχρι τις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Είστε στην Αθήνα; Σχεδιάζετε να διαδηλώσουν; Μπορείτε να στείλετε τις παρατηρήσεις σας για το BBC χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα:

Στείλτε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας για να yourpics@bbc.co.uk ή κείμενο να 61124 (Ηνωμένο Βασίλειο) ή +44 7624 800 100 (Διεθνές). Αν έχετε ένα μεγάλο αρχείο, μπορείτε να ανεβάσετε εδώ
.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...