Ε. Βενιζέλος: Αφωνοι θα μείνετε με τη λίστα όσων έβγαλαν καταθέσεις στην Ελβετία

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες στη Βουλή για το θέμα των καταθέσεων που έχουν κάποιοι στο εξωτερικό.

Τόνισε πως μόλις αρθούν τα εμπόδια, θα δοθούν στη δημοσιότητα..
ονόματα προσώπων που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, αλλά την ίδια στιγμή στην Ελλάδα «κουνούν το δάχτυλο». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήγε και ένα βήμα πιο κάτω τονίζοντας ότι «πολλοί θα μείνουν άφωνοι γιατί πρόκειται για άτομα που 'μιλούν κουνώντας το δάχτυλο' αλλά δεν στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα έχοντας αποσύρει από αυτό χρήματα και περιορίζοντας τη ρευστότητά του».
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε επίσης πως θα καταβληθούν «εμπροθέσμως και πλήρως» οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά για να συμβεί αυτό «θα πρέπει τα διαθέσιμα του Δημοσίου να επαρκούν, να μπορούμε να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες. Να κάνουμε δηλαδή όσα απαιτούνται προκειμένου να μας καταβληθεί εμπροθέσμως η 6η δόση».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής υποστήριξε πως αυτή «μας επεβλήθη να γίνει σε ταχύ χρόνο με πάρα πολύ σκληρούς όρους» και συμπλήρωσε πως «αν μπορούσαμε να καθορίσουμε μόνοι μας την πορεία μας, θα κάναμε ενδεχομένως άλλες επιλογές». Χαρακτήρισε δε την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, «ό,τι σημαντικότερο, πρακτικό και άμεσο μπορούμε να κάνουμε για την ανεργία, τη στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων».
Θ. Παπαδής
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...