Κέιτι Πέρι Ημερομηνία Γέννησης:25 Οκτωβρίου 1984

Μπορεί το όνομα Katheryn Elizabeth Hudson να μη σου λέει κάτι, αλλά αν σου έλεγαν ότι είναι το πραγματικό όνομα της Κέιτι Πέρι, τί θα έλεγες; Η 27χρονη Κέιτι Πέρι τραγουδάει, γράφει μουσική και στίχους. Έγινε γνωστή λόγω του τραγουδιού «I kissed a girl» που σκανδάλισε κόσμο και κοσμάκη και συνεχίζει να δίνει τροφές για σχόλια με τις εμφανίσεις. τις επαγγελματικές και προσωπικές επιλογές..

Το παιχνίδι της show bizz δεν χρειάζεται μόνο ταλέντο. Χρειάζεται και marketing, δηλαδή πώς θα προωθήσεις ένα ωραίο πρόσωπο, ή μια ταλαντούχα μουσικό. H Κέιτι Πέρι δείχνει ότι το παιχνίδι αυτό το ξέρει καλά και έτσι απολαμβάνει τη δόξα και την επιτυχία. Και μάλιστα ξέρει πώς να διατηρείται στον αφρό και να κερδίζει από διάφορες φήμες ή κουτσομπολιά που τρέφουν την παγκόσμια μουσική σκηνή.
Είναι όμως και μια εξαιρετική pop – rock performer με οπερετικό ταπεραμέντο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια δηλώνει ότι επηρεάστηκε από τον Freddie Mercury, τον αείμνηστο τραγουδιστή των Queen και από την εκκεντρική Cynci Lauper. Αν και μουσικά η ίδια θα ήθελε να είναι η μετεξέλιξη της Alanis Morissette.
Η Κέιτι Πέρι γεννήθηκε στη Santa Barbara της California και μεγάλωσε σε μία χριστιανική οικογένεια, ακούγοντας μόνο gospel μουσική και τραγουδώντας στην εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της πρώτης της χρονιάς στο Γυμνάσιο, η Katy κατάφερε να πάρει το δίπλωμα γενική παιδείας (GED) και να ασχοληθεί με τη μουσική της καριέρα. Το 2001 κυκλοφόρησε ένα gospel album σαν Katy Hudson, το οποίο βούλιαξε, τον ίδιο χρόνο, μαζί με τη δισκογραφική εταιρεία που έκανε την παραγωγή του. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και ηχογράφησε ένα δεύτερο album μαζί με την ομάδα The Matrix και ολοκλήρωσε και μία προσωπική της δουλειά. Μόνο που καμία από τις δύο δεν κυκλοφόρησε στην αγορά.
Μετά τη συνεργασία της με το Capitol Music Group το 2007, την τέταρτη δισκογραφική εταιρεία μέσα σε εφτά χρόνια, υιοθέτησε το όνομα Κέιτι Πέρι και κυκλοφόρησε το πρώτο της internet single με τίτλο «Ur So Gay», το οποίο ναι μεν κέρδισε την προσοχή του κοινού, δεν κέρδισε όμως μια θέση στα charts. Το δεύτερο single της, «I Kissed a Girl», το 2008, έτυχε καλύτερης μεταχείρισης, καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις των διεθνών charts. Το πρώτο της επίσημο album «One of the Boys» ακολούθησε αργότερα την ίδια χρονιά και θεωρήθηκε το 33ο καλύτερο σε πωλήσεις album του 2008 παγκοσμίως. Τόσο το «I kissed a girl», όσο και το «Hot n Cold» κέρδισαν πολλές διακρίσεις. Έγινε γνωστή για το αντισυμβατικό της ντύσιμο (ok, Lady Gaga δεν τη λες), όπου συχνά αναμειγνύει έντονα χρώματα με vintage μόδα. Το επόμενο album της, «Teenage Dream», αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2010.
Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η Κέιτι Πέρι δεν έχει δώσει σχεδόν κανένα δικαίωμα σχολιασμού, πέρα από τον πρόσφατο αρραβώνα της. Για αρκετά χρόνια διατηρούσε σχέση με διαλείμματα για διαφημίσεις με τον frontman των Gym Class Heroes, Travis McCoy, τον οποίο είχε γνωρίσει σε ένα στούντιο ηχογράφησης στη Νέα Υόρκη. Ένα χρόνο μετά από την «φιλία» και τα χαριεντίσματά τους, αποφάσισαν να δουν πιο σοβαρά τη σχέση τους, ακριβώς πριν ξεκινήσουν για το Warped Tour του 2008. Κι αφού πήραν αυτήν την τόσο σοβαρή απόφαση, το Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, ο δεσμός τους έριξε αυλαία. Στις αρχές του 2009 άρχισαν και πάλι να είναι μαζί, αλλά χώρισαν για ακόμα μία φορά λίγους μήνες αργότερα. Και τότε ήταν που μπήκε στη ζωή της ο Russell Brand, ο οποίος της έκανε πρόταση γάμου το Δεκέμβριο του 2009 και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.
Λίγο πριν ωστόσο εγκαταλείψει για πάντα (για πάντα;) την εργένικη ζωή, φρόντισε να μας σκανδαλίσει για μια ακόμα φορά, κυκλοφορώντας το νέο της single California Gurls, στο οποίο εμφανίζεται γυμνή, πάνω σε ένα σύννεφο. Εύγε το κορίτσι..
.















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...