Η νέα Lamborghini στην έκθεση της Γενεύης

Οι Ιταλοί έκαναν την έκθεση της Γενεύης να λάμψει με τη νέα Lamborghini θέλοντας να προλάβουν φήμες και φωτογραφίες paparazzi.

Η νέα Aventador λοιπόν, είναι μια γνήσια Lamborghini, που αυτή..
τη φορά έχει πολύ λίγα στοιχεία δανεισμένα από την μητρική Audi και είναι σχεδόν ίδια με το concept Sesto Elemento που είχε παρουσιαστεί πριν μερικούς μήνες, με μερικά στοιχεία από την Reventon.

Aventador ήταν το όνομα που δόθηκε σε έναν από τους πιο θαρραλέους ταύρους που πέρασαν ποτέ από Ισπανική αρένα, ο οποίος βραβεύθηκε και με βραβείο το 1993.
 Μοντέρνο και αεροδυναμικό το ολοκαίνουργιο αμάξωμα, αναβλύζει ιταλική γοητεία από όλους του τους αεραγωγούς και μοιάζει περισσότερο με τους παλαιότερους «θρύλους» της εταιρίας παρά με τα τελευταία look Audi μοντέλα. Οδηγός και συνοδηγός εξακολουθούν να «εξαρθρώνονται» προκειμένου να εισέλθουν μέσω των κατακόρυφα ανοιγόμενων πορτών και για άλλη μια φορά ο κινητήρας είναι σε λαϊκό προσκύνημα χάρη στο διάφανο κάλυμμα του. Όπως βλέπετε όλα τα αεροδυναμικά στοιχεία είναι ενσωματωμένα στο αμάξωμα και τίποτα δεν εξέχει. Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν Ferrari και Maclaren με τα δικά τους hypercars, η Lamborghini ανεβάζει τον πήχη κάνοντας κάθε γωνία και καμπύλη της Aventador να βοηθάει στο αεροδυναμικό προφίλ της.Όσοι πίστεψαν ότι η ιταλική φίρμα θα στηριζόταν στο χαμηλό βάρος (1575 κιλά!!!) και τα εξωτικά υλικά για να «γράψει» χρόνους είναι γελασμένοι! Άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι της εταιρίας δήλωσαν πως τα αυτοκίνητά τους θα κινούνται πάντα με V12 κινητήρες. Ένας V12 λοιπόν, 6.5 λίτρων αποδίδει 690 άλογα από τα οποία ούτε ένα δεν χάνεται λόγο της τετρακίνησης haldex 4ης γενιάς, κινεί και αυτή την ιταλίδα «γράφοντας» χρόνους αρκετά καλύτερους από τον ανταγωνισμό.
Τα μαγικά όμως δεν τελειώνουν εδώ, μιας και οι καινοτομίες του νέου «ταύρου» είναι πολλές. Νέο κιβώτιο που η εταιρία ονομάζει ISR, ζυγίζει 75 κιλά και αλλάζει ταχύτητες σε 50 msecond, καθώς και ένα σύστημα διεύθυνσης που αναγνωρίζει την τέλεια γραμμή σε κάθε στροφή και κάνει μικροδιορθώσεις ώστε να κάνει τον οδηγό του να νιώθει σαν τον Schumacher.

 AΠΩ 0-100: 2.9 sec
TAX:350 kmh
Κατανάλωση:17.2 λίτρα ανά 100 χλμ.
Ισχύς:700 ίπποι
Τιμή: Από 360,000 ευρώ









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...