Νέα Υόρκη-Μανχάταν: Το πιο λαμπρό αστέρι


Νέα Υόρκη. Η πόλη των πόλεων. Η κινηματογραφική Gotham City. Aυτή είναι η πόλη που όλες οι άλλες πόλεις θα ήθελαν να ήταν ή... να γίνουν όταν μεγαλώσουν. «Η μόνη πραγματική πόλη», όπως έλεγε και ο Τρούμαν Καπότε..

Οι ουρανοξύστες είναι αναμφίβολα το σήμα κατατεθέν της και υψώνονται πάνω στους δρόμους όπου 8 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι κυκλοφορούν καθημερινά, περπατούν γρήγορα, μιλούν δυνατά και είναι περήφανοι που ζουν εδώ. Είναι ίσως η μοναδική πόλη όπου μπορείς να διατηρείς την ανωνυμία σου και ταυτόχρονα να αισθάνεσαι ότι είσαι το (ή στο) κέντρο του κόσμου.
Φυσικά η Νέα Υόρκη δεν είναι μόνο το Μανχάταν - όμως καλό είναι να ξεκινάς από εκείνο το «ευλογημένο» κομμάτι της γης όπου οι γυναίκες είναι όμορφες, οι άντρες καλοντυμένοι, οι βιτρίνες λαμπερές. Το Μανχάταν σε βάζει να ξοδέψεις κι εσύ πρόθυμα το κάνεις, αρκεί να αποκτήσεις όσο περισσότερες εμπειρίες μπορεί να σου προσφέρει.
Στο Μανχάταν αφήνουμε τις έγνοιες πίσω και παίρνουμε μαζί μας την ανέμελη εκδοχή του εαυτού μας. Στο Μανχάταν ο χρόνος λειτουργεί διαφορετικά και προσπαθούμε να τεντώσουμε το 24ώρο για να γευτούμε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη Νέα Υόρκη πραγματικά αξιολάτρευτη.
Στο Rockefeller Center στολίζουν το πιο μεγάλο δέντρο του Μανχάταν. Ενα νορβηγικό δέντρο ύψους 22,5 μέτρων που το επισκέπτονται ετησίως 250.000 άνθρωποι.
Στο Rockefeller Center στολίζουν το πιο μεγάλο δέντρο του Μανχάταν. Ενα νορβηγικό δέντρο ύψους 22,5 μέτρων που το επισκέπτονται ετησίως 250.000 άνθρωποι.
Την πρωτοαντικρύζουμε με δέος, μα είναι σαν να την ξέραμε από πάντα. Μέσα από τις ταινίες του Γούντι Aλεν, τα κείμενα του Τρούμαν Καπότε, αλλά και τη ματιά του εκκεντρικού Αντι Γουόρχολ.
Το πιο ξεχωριστό νησί του πλανήτη απλώνεται μπροστά στα μάτια μας με λαμπερές βιτρίνες, ουρανοξύστες, θέατρα, μουσεία. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Προσφέρεται για εξερευνήσεις και πειραματισμούς. Κοντολογίς: I LOVE NY όπως λέει και το χαρακτηριστικό logo που υπάρχει παντού!
Το Central Park με τα 3.372 στρέμματά του είναι μια όαση μέσα στους ουρανοξύστες και θυμίζει σκηνικό από ρομαντική κομεντί - ειδικά αν φωτογραφηθείς εκεί για να βάλεις την αναγγελία γάμου σου στους «Τ
Το Central Park με τα 3.372 στρέμματά του είναι μια όαση μέσα στους ουρανοξύστες και θυμίζει σκηνικό από ρομαντική κομεντί - ειδικά αν φωτογραφηθείς εκεί για να βάλεις την αναγγελία γάμου σου στους «Τimes»!
Ολη η πόλη ένα πάρτιΔεν υπάρχει μάλλον πιο ωραίο μέρος στον κόσμο για να αλλάξει κανείς τη χρονιά. Το Μανχάταν χιονισμένο ή όχι, αποτελεί το τέλειο σκηνικό των γιορτών. Ακόμα και αν περπατάς στους δρόμους και ακούς τις μπάντες, νιώθεις ότι κάτι πραγματικά καλό συμβαίνει στη ζωή σου μόνο και μόνο επειδή βρίσκεσαι εδώ.
Στις δώδεκα ακριβώς το βράδυ με την αλλαγή του χρόνου, στο Central Park διοργανώνεται το Midnight Run. Ενας μεταμεσονύκτιος μικρός μαραθώνιος τζόγκινγκ με λαμπιόνια και μουσικές. Μια πρόταση για να μας βρει ο χρόνος σε καλή φόρμα.
Το κατάστημα Apple Store είναι ο ναός της τεχνολογίας. Επισκεφτείτε τον για να θαυμάσετε από κοντά όλα τα καινούργια gadgets της εταιρείας και να δείτε από κοντά όλα τα καινούργια μοντέλα αλλά και το
Το κατάστημα Apple Store είναι ο ναός της τεχνολογίας. Επισκεφτείτε τον για να θαυμάσετε από κοντά όλα τα καινούργια gadgets της εταιρείας και να δείτε από κοντά όλα τα καινούργια μοντέλα αλλά και το ολόχρυσο laptop της εταιρείας.
Και το Rockefeller Center , φοράει τα γιορτινά του. Εξω από το συγκρότημα κτιρίων τις μέρες των Χριστουγέννων στολίζεται ένα νορβηγικό δέντρο ύψους 22,5 με 27 μέτρα πλάτος, το οποίο αποτελεί το «επίσημο» χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης και το επισκέπτονται 250.000 άνθρωποι ετήσιως.
Εκεί ακριβώς βρίσκεται το «Morrell», το γνωστό wine bar. Λίγο πιο κάτω στήνεται μια μικρή αλλά ωραία πίστα για πατινάζ, που θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από ρομαντική κομεντί.
Στην Times Square μ’ όλες τις διαφημίσεις από ΝΕΟΝ οι νύχτες μοιάζουν διαστημικές. Εδώ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στήνεται ένα υπαίθριο πάρτι. Παρ’ όλο το κρύο, όσο η μουσική δυναμώνει και ζωηρεύει ο χ
Στην Times Square μ’ όλες τις διαφημίσεις από ΝΕΟΝ οι νύχτες μοιάζουν διαστημικές. Εδώ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στήνεται ένα υπαίθριο πάρτι. Παρ’ όλο το κρύο, όσο η μουσική δυναμώνει και ζωηρεύει ο χορός, κανείς πια δεν το σκέφτεται.
Δυο δρόμους πιο κάτω είναι το Radio City Music Hall στη γωνία της Sixth Ave και 50th St. Επισκεφθείτε το για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ετήσιο θέαμα με νέους καλλιτέχνες που τραγουδούν και χορεύουν σε στυλ Μπρόντγουεϊ. Στη θρυλική πλατεία Time Square θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο πρωτοχρονιάτικο πάρτι ανοιχτό για όλους, με μουσικά συγκροτήματα, διαγωνισμούς και εκπλήξεις.
Το πάρτι όμως με την περισσότερη αστερόσκονη θα οργανωθεί στο Roseland Ballroom. Μουσική θα παίξει ο διάσημος dj Paul van Dyk.
Μετά το ξενύχτι και για τέλειο πρωινό μπορείτε να επισκεφτείτε το «Τhe coffee shop», στην Union Square, και να δείτε τη Νέα Υόρκη να ξυπνά και να σας καλωσορίζει στο 2010.
Το Empire State Building είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, κτισμένος το 1920. Από μακριά θυμίζει βέλος που στοχεύει ακριβώς στην καρδιά της πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής.
Το Empire State Building είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, κτισμένος το 1920. Από μακριά θυμίζει βέλος που στοχεύει ακριβώς στην καρδιά της πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής.
(Για τις εκδηλώσεις και τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς επισκεφθείτε τα http://www.nyctourist.com/newyears1.htm , http://newyearseve.com ).
Shopping Barney’ s Νew York (Madison av). Ο ναός της μόδας. Επισκεφτείτε το ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε τίποτα. Bloomie’ s ( 59th+ Lex av): Επιβάλλεται να αγοράσετε κάτι... Εστω ένα κασκόλ. Patricia Field (West Bwy): Η ενδυματολόγος της σειράς «Sex and the city» έχει το δικό της μαγαζί και δεν είναι καθόλου απίθανο να την πετύχετε εκεί και να σας δώσει συμβουλές. Stella McCartney (429West 14th str). Ο,τι δικό της είναι προβάδισμα στη μόδα. Ειδικά την περίοδο των εκπτώσεων θα βρείτε μεγάλες προσφορές. Screamin Mimi ‘s ( La Fayette): Ο ναός των vintage ρούχων. Μόνο εδώ θα βρείτε αυθεντικά YSL του ‘80 σε τιμή-έκπληξη. Abercrombie και Fitch (Fultron str, 5th av+56thstr). Χαρακτηριστικά t-shirts και casual ρούχα σε τιμές έκπληξη. Dian Von Furstenberg (385 West+12st). Ενα δικό της φόρεμα θα σας κάνει τη βασίλισσα του πάρτι.
Το μικρό παγοδρόμιο στο Rockefeller Center χωράει μόνο 150 άτομα αλλά είναι κουκλίστικο. Μετά πιείτε ένα ζεστό αρωματικό κρασί στο Wine bar που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Το μικρό παγοδρόμιο στο Rockefeller Center χωράει μόνο 150 άτομα αλλά είναι κουκλίστικο. Μετά πιείτε ένα ζεστό αρωματικό κρασί στο Wine bar που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Περπάτημα στις γειτονιές του ΜανχάτανΤο Γκρίνουιτς Βίλατζ απέκτησε φήμη αφού εκεί έμεναν ο Ευγένιος Ο’ Νιλ, ο Εντουάρντ Χόπερ, αλλά και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες και συγγραφείς. Τη δεκαετία του '50 οι μπιτ συγγραφείς και διάσημοι ζωγράφοι σύχναζαν στα καφέ και τα μπαρ της περιοχής και μια δεκαετία αργότερα στα μπαρ φολκ μουσικής έγινε η αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας και εδώ έκαναν τα πρώτα τους βήματα σπουδαίοι ροκ καλλιτέχνες όπως ο Μπομπ Ντίλαν. Τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80, ο χαρακτήρας της περιοχής έγινε πιο μεγαλοαστικός. Η βόλτα όμως στους λιθόστρωτους δρόμους είναι απολαυστική και την προσοχή τραβάνε οι σκάλες κινδύνου - stoops- που εισήγαγαν πρώτοι οι Ολλανδοί τον 17ο αιώνα και τις έχουμε δει σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες.
Το Metropolitan Museum of Art είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα μουσεία του κόσμου. Μια μέρα μόνο δεν φτάνει για να το εξερευνήσετε. Οι θησαυροί του είναι ανεκτίμητοι και σε κυριεύει δέος μόνο
Το Metropolitan Museum of Art είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα μουσεία του κόσμου. Μια μέρα μόνο δεν φτάνει για να το εξερευνήσετε. Οι θησαυροί του είναι ανεκτίμητοι και σε κυριεύει δέος μόνο που αντικρίζεις τα έργα σ’ αυτό τον τόσο επιβλητικό χώρο.
Μια άλλη αγαπημένη γειτονιά του Μανχάταν είναι το Τσέλσι, που βρίσκεται γύρω από την περιοχή της 23ης οδού και της 8ης λεωφόρου. Εδώ υπάρχουν μαγαζιά, εστιατόρια και γκαλερί. Η ανάπλαση της περιοχής έγινε το 1990 και μετατράπηκε σε μια από τις πιο ζωντανές του Μανχάταν. Στα δυτικά πολλές παλιές αποθήκες μετατράπηκαν σε χώρους εκθέσεων και έκφρασης πολλών καλλιτεχνών. Εκεί βρίσκεται και το ξενοδοχείο «Τσέλσι» που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην πολιτιστική ζωή της Νέας Υόρκης προσφέροντας φιλοξενία σε πολλούς καλλιτέχνες και συγγραφείς από το 1905 που άνοιξε τις πόρτες του. Απαθανατίστηκε στην ταινία του Αντι Γούορχολ «Τα κορίτσια του Τσέλσι» κατά τη δεκαετία του ‘60. Mια δεκαετία αργότερα κατείχε περίοπτη θέση στο κίνημα των πανκ και άφησε εποχή, ενώ σε ένα από τα δωμάτιά του ο Σιντ Βίσιους δολοφόνησε την κοπέλα του.
Πιο κάτω από το «Τσέλσι» θα θαυμάσετε το κτίριο της Κράισλερ που είναι σύμβολο της Νεοϋορκέζικης αρτ ντεκό και για πολλά χρόνια είχε τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, με ύψος 320 μ. Ολοκληρώθηκε το 1930. Αρχιτέκτονάς του ήταν ο Ουίλιαμ Βαν Αλεν. Πήρε το όνομά του από την εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας των ιδιοκτητών, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της εποχής για το μοντέρνο design. Στα τέλη του 1970 ανακαινίσθηκε πλήρως και αναδείχθηκε η εξωτερική του λάμψη.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ( ΜοΜΑ) είναι σαν ταχύρυθμο μάθημα στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Ο,τι καινούργιο συμβαίνει στην τέχνη περνάει πρώτα από εκεί. Κάποια εκθέματα σοκάρουν - τίποτα όμως δε
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ( ΜοΜΑ) είναι σαν ταχύρυθμο μάθημα στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Ο,τι καινούργιο συμβαίνει στην τέχνη περνάει πρώτα από εκεί. Κάποια εκθέματα σοκάρουν - τίποτα όμως δεν περνάει απαρατήρητο.
Δείτε οπωσδήποτεEmpire State Building: Ουρανοξύστης του 1920. Από μακριά θυμίζει ένα τέλειο βέλος, ενώ στην αίθουσα υποδοχής είναι θεαματικοί οι μαρμάρινοι τοίχοι και η διακόσμηση από αλουμίνιο, αλλά και οι πίνακες που δείχνουν τα εφτά θαύματα του κόσμου. Το κτίριο έχει 73 ασανσέρ, ενώ μπορούμε και να ανεβούμε τα εξουθενωτικά 1.575 σκαλιά.
To Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με δεινοσαύρους και 36 εκατομμύρια άλλα είδη όπως βατράχους της σελήνης και τον μεγαλύτερο κομμένο λίθο όλου του κόσμου.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι το πιο ενημερωμένο διεθνώς στο είδος του. Ο τεράστιος δεινόσαυρος μας κλείνει το μάτι, ενώ το πλανητάριο μας ταξιδεύει κατευθείαν στ’ αστέρια.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι το πιο ενημερωμένο διεθνώς στο είδος του. Ο τεράστιος δεινόσαυρος μας κλείνει το μάτι, ενώ το πλανητάριο μας ταξιδεύει κατευθείαν στ’ αστέρια.
Το Central Park. Σχεδιάστηκε το 1859 και τα 3.372 στρέμματά του είναι ένα αστικό θαύμα. Το καλοκαίρι οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν συναυλίες της Μetropolitan Opera και τη New York Philharmonic. Επίσης πραγματοποιούνται πολλές παραστάσεις με έργα του Σαίξπηρ.
Βόλτα στα πιο εντυπωσιακά μουσείαΔεν υπάρχει πιο ενημερωμένη πόλη στα θέματα της τέχνης από τη Νέα Υόρκη και η επίσκεψη στα μουσεία και τις γκαλερί είναι σαν ταχύρυθμο σεμινάριο.
Επισκεπτόμαστε το Metropolitan Museum of Art και μας κυριεύει δέος. Είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα καλύτερα μουσεία όλου του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1870 και περιλαμβάνει μια τεράστια συλλογή από έργα τέχνης και αντικείμενα. Είναι χρήσιμο να επισκεφτείτε το κέντρο πληροφοριών για να οργανώσετε την επίσκεψή σας ή να έχετε μαζί σας έναν ξεναγό. Το μουσείο είναι σίγουρα ανώτερο της φήμης του και δεν φτάνει μια ολόκληρη μέρα για να το γυρίσουμε και να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς του. Φεύγοντας όμως έχουμε και πάλι την εντύπωση ότι δεν καταφέραμε να δούμε όσα θέλαμε. Θαυμάζουμε τον «Ευαγγελισμό» του Μποτιτσέλι, τα έργα του Ρέμπραντ και του Σεζάν και την «Αποψη του Τολέδο», το υπέροχο έργο του Ελ Γκρέκο.
Στα τέλη της δεκαετίας του '50 στην Πέμπτη Λεωφόρο προστέθηκε ένα πρωτοποριακά σχεδιασμένο κτίριο με την υπογραφή του Φρανκ Λόιντ Ράιτ: εδώ στεγάστηκε το μουσείο Γκούγκενχαϊμ! Η οστρακοειδής του πρόσοψη το κάνει να ξεχωρίζει απ’ όλα τα κτίρια της περιοχής και απ’ όλα τα υπόλοιπα μουσεία του κόσμου. Οι καινοτομίες συνεχίζονται στο εσωτερικό του, όπου τα έργα τέχνης αντί να εκτίθενται σε συνηθισμένες αίθουσες έχουν τοποθετηθεί σε μια σπειροειδή πινακοθήκη που μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινάμε από την κορυφή και να συνεχίζουμε την περιήγηση χωρίς να σταματάμε προς τα κάτω. Θαυμάζουμε μεταξύ άλλων τα έργα του Κλέε, του Μοντιλιάνι, αλλά και του Ντεγκά, του Πικάσο, του Βαν Γκογκ και του Σεζάν.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜοΜΑ) διαθέτει την πιο πλούσια συλλογή μοντέρνας τέχνης παγκοσμίως. Είναι άψογα οργανωμένο, άψογα ενημερωμένο και μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε αμέσως τι συμβαίνει στην τέχνη σήμερα, αλλά και ποιοι ξεχωρίζουν.
Ο,τι εκτίθεται στο MoMA είναι εντελώς επίκαιρο. Από τα μόνιμά του εκθέματα θαυμάζουμε το εξαιρετικό «One» του Πόλακ, τις «Τρεις γυναίκες» του Πικάσο, αλλά και την «Εναστρη νύχτα» του Βαν Γκογκ.
FAST INFO
Δοκιμάστε, δείτε, απολαύστε
Murray Bagels (8th av+22 str). Δοκιμάστε τα υπέροχα bagels και τους καταπληκτικούς φυσικούς χυμούς.
Moss (146 Greene Str). Ο ναός του interior Design.
The food Emporium (Union Square). Ενα καταπληκτικό σούπερ μάρκετ που έχει... τα πάντα.
Virgin Megastore (Times Square). Απόλυτα ενημερωμένο για όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες. Ζητήστε ό,τι CD θελήσετε και σίγουρα θα σας το βρουν.
Ξενάγηση
Big Onion Walking: Η Νέα Υόρκη μοιάζει με ένα μεγάλο κρεμμύδι, μια πόλη που μπορεί να ξεφλουδιστεί σαν κρεμμύδι χωρίς ποτέ όμως να φτάνεις στον πυρήνα της! Οι ξεναγήσεις αυτές αποκαλύπτουν πολλά από τα «στρώματα» της πόλης που αφορούν το παρελθόν, αλλά και το σήμερα. Θα κάνετε βόλτες σε γειτονιές όπως το Greenwich Village, το Harlem κ.α. (Τηλ.: 001 212 632 3975, www.rockefel­lercenter.com ).
Xρήσιμη διευθύν­σηΓια ό,τι νέο συμβαίνει στην πόλη και αφορά την τέχνη επισκεφτείτε το http://ps1.org/
Διαμονή«W hotel» (Times Square, 1567 Bwy 47th Str, 001 212 9307400, www.whotels.com ). Ενα υπέροχο boutique hotel, θα σας εν­θου­σιάσει με την αισθητική του. «The Plaza» (W.59th St. Στην Fifth Ave, 001 212 759 3000, www.theplazahotel.com ). Συνεχίζει να κλέβει την παράσταση λόγω της θέσης του: από τη μια πλευρά είναι η πολύβουη 5η Λεωφόρος και από την άλλη το Central Park. Από το 1907 αυτό το ξενοδοχείο έχει γίνει μύθος εξαιτίας των διάσημων επισκεπτών του. «The Four Seasons» (57 E. 57th St, 001 212 758 5711, www.fourseasons.com ). Με 52 ορόφους να υψώνονται πάνω σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Νέας Υόρκης. «St Regis Hotel» ( 2 Ε. 55th St, 001 212 753 4500, www.stregi­snewyork.com ). Κτισμένο το 1904 από τον Jacob Astror ως ιδιωτική του κατοικία, είναι ένα πολυτελέστατο αρχοντικό που δίνει την αίσθηση της διαμονής σε μια υπέροχη βίλα εποχής. «The Inn at Irving Place» (56 Irving Place, E. 17th St, τηλ. 001 212 533 4611, www.innati­rving.com). Το ξενοδοχείο θυμίζει ένα καλοσχεδιασμένο κόσμημα. Με μόλις 12 δωμάτια, δημιουργήθηκε από την ένωση δύο σπιτιών του 1834.
Φαγητό
«Carnegie Delica­tessen» (854 Seventh Αve (με 55th St, 001-212-757-2245). Ενα ιστορικό εστιατόριο που απαθανατίστηκε και στην ταινία «ο Ατσίδας», του Γούντι Αλεν. Παλιάς σχολής, πολύ νεοϋορκέζικο που μυρίζει καπνιστό βοδινό κρέας. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε το cheesecake. «Pop burger» (58-60 9th av). O ναός των burgers σε έναν χώρο τελείως ανατρεπτικό. «Bouley and Danube» (120 West Broadway, 001 212 964225). Γαλλικού στυλ, με γεύσεις που μένουν αξέχαστες. Ο ιδιοκτήτης και σεφ David Bouley ενσωματώνει ξένες κουζίνες και πειραματίζεται. «Daniel» (60 E. 65th St., 001 212 288033 ). O Daniel Boulud θεωρείται μεγάλο ταλέντο από συναδέλφους του σεφ, αλλά και από τους πιστούς πελάτες του που τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα. Το μενού του είναι, απλά, «ποιητικό». «Nobu» (105 Hudson St. Τηλ. 001 212 219050 ). Το καλύτερο σούσι. Ακριβώς δίπλα είναι το «Next Door Nobu», ένας άλλος χώρος όπου δεν γίνονται κρατήσεις τραπεζιών και οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει καθόλου την ποιότητα του φαγητού. «Peter Luger Steak­house» (178 Broadway, William­sburg, 001 212 213456). Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι διαθέτει το καλύτερο κρέας στη Νέα Υόρκη. Υπέροχες μπριζόλες και τηγανητές πατάτες που δεν θα ξεχάσετε.
Διασκέδαση«Crobar 530» (West 28 th/10th Avenue). Αυθεντική διασκέδαση και ντεσιμπέλ στη διαπασών. «Cielo» (18 Little West 12th Street). Τόσο κεφάτο που θα σας φτιάξει τη διάθεση. «Ιnk Elengant» (527 west/27str). Εντυπωσιακή διακόσμηση, υπέροχα κοκτέιλ και οι πιο ωραίες φυσιογνωμίες της Νέας Υόρκης. «The Crosby bar» (στο «Crosby hotel Soho»). Πολύ καλό σημείο συνάντησης με υπέροχη διακόσμηση και εντυπωσιακά κοκτέιλ. «Monkey Bar» (στην 54th Avenue). Δημοφιλές μπαρ με «δύσκολη» πόρτα και κόσμο από τον χώρο της τέχνης και της μόδας. «The Rose Bar». Είναι μέσα στο «Gramercy Park Hotel», σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη Julian Schnabel. Πολύ σικ, πολύ σκοτεινό, μαζεύει την ελίτ της Νέας Υόρκης και αξίζει να το επισκεφτείτε (αν καταφέρετε να περάσετε το... face control).
Τζούλη Αγοράκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...