Aston Martin Rapide – Θηρίο με τέσσερις πόρτες

Μην ανησυχείς καθόλου. Η Aston Martin Rapide δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις προκατόχους της. Το αντίθετο. Είναι μάλλον δύο σε ένα. Είναι ένα τετράθυρο υπερ – αυτοκίνητο, που..
παραμένει και ένα καταπληκτικό sport coupe μοντέλο, την ίδια στιγμή.

Είναι η πρώτη φορά που η αγγλική λαίδη αποφάσισε να βγει και σε τετράθυρη έκδοση. Η δική μας απορία είναι γιατί δεν το αποτολμούσε νωρίτερα. Είναι πανέμορφη, δίχως να φαίνεται υπερβολική. Ουσιαστικά είναι μια sport limo, που δεν ξεχωρίζει μόνο για το φινίρισμά της, αλλά και για την αγριάδα της. Τα λεπτά μπροστινά φανάρια δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί εύκολα να τα βάλει κανείς μαζί της. Τα ανοιχτόχρωμα bucket καθίσματα και οι αυστηρά διαχωρισμένες – τέσσερις θέσεις, ξεχειλίζουν από ποιότητα και όρεξη για ταχύτητα και οδηγική απόλαυση.

Το χαμηλό προφίλ της Aston Martin Rapide έρχονται να καθορίσουν οι ζάντες των 20’’ και τα λάστιχα με διαστάσεις 245/40 R20 εμπρός και 295/35 R20 πίσω. Είναι προφανές ότι μπορούν με άνεση να μεταφέρουν την απόδοση του κινητήρα στο οδόστρωμα, έτσι ώστε να μην προβληματίζει καθόλου το σχεδόν 2 τόνων αμάξωμα.

Κατασκευασμένο για απολαυστικά ταξίδια, η νέα Aston Martin εννοείται πως προσφέρει όλα τα επίπεδα άνεσης στους επιβάτες της. Ρυθμιζόμενο σύστημα κλιματισμού, για καθέναν χωριστά, σύστημα Bluetooth βρίσκεται ενσωματωμένο στη θέση του οδηγού και δύο οθόνες LCD, με ενσωματωμένο DVD έξι επιλογών, θα μπορούν να ψυχαγωγούν τους επιβάτες στις πίσω θέσεις.Μια Aston Martin όμως, δεν την επιλέγεις μόνο για το φινίρισμα ή για τις ανέσεις που σου παρέχει. Την επιλέγεις κυρίως για τον άγριο κινητήρα της, για το ασυγκράτητο και ατελείωτο γκάζι της, για την κολασμένη επιτάχυνσή της. Η Rapide, σε όλα τα παραπάνω δεν θα σε απογοητεύσει. Με έναν V12 κινητήρα, 6.000 κυβικά που μεταφράζονται σε 477 ίππους στο οδόστρωμα, το sport τετραθέσιο supercar γρυλλίζει και περιμένει να το βγάλεις στον δρόμο για να κυριαρχήσει. 0 – 100 σε 5,3 δευτερόλεπτα και ένα κιβώτιο ταχυτήτων με πιο κοντές σχέσεις για να φτάνουν στον δρόμο τα άλογα με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Ο κινητήρας είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο, γεγονός που βοηθάει ώστε να είναι πιο ελαφρύς και πιο αποδοτικός. Αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 296 χλμ. / ώρα.

Με αλουμίνιο είναι φτιαγμένες επίσης οι πόρτες και η οροφή του αυτοκινήτου, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Το σύστημα Touchtronic στο εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων, με τις δύο αυτόματες ρυθμίσεις του, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό για πιο συντηρητική ή πιο επιθετική οδήγηση.

0-100: 5,3 δευτερόλεπτα
Ισχύς: 477 ίπποι
Κατανάλωση: -
Τιμή: 167.000 ευρώ
 Τελική ταχύτητα – 296 χλμ. / ώρα.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...