ΑΙΓΥΠΤΟΣ Σε δίκη ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών

Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αίγυπτο, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Ναγκίμπ Σαουίρις -γνωστός στη χώρα μας από τις επενδύσεις του (Tim, Wind Hellas) και τα ξέφρενα πάρτι του στη Μύκονο- πρόκειται να οδηγηθεί στο δικαστήριο κατηγορούμενος για βλασφημία..

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις, γνωστός στη χώρα μας από τις επενδύσεις του και τα ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο
Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αίγυπτο, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Ναγκίμπ Σαουίρις -γνωστός στη χώρα μας από τις επενδύσεις του (Tim, Wind Hellas) και τα ξέφρενα πάρτι του στη Μύκονο- πρόκειται να οδηγηθεί στο δικαστήριο κατηγορούμενος για βλασφημία.
Εξέχουσα μορφή της κοινότητας των Κοπτών Χριστιανών (αποτελούν μειοψηφία στην Αίγυπτο) και μέγας επικριτής των Αδελφών Μουσουλμάνων και των λοιπών ισλαμιστών που διεκδικούν την εξουσία στη μετά Μουμπάρακ εποχή, ο δισεκατομμυριούχος (η περιουσία του εκτιμάται σε 3,5 δισ. δολ.) κατηγορείται από ομάδα δικηγόρων για προσβολή της ισλαμικής θρησκείας επειδή τον περασμένο Ιούνιο δημοσίευσε στον ιστοχώρο Twitter δύο αμφιλεγόμενα σκίτσα: συγκεκριμένα τα γνωστά κινούμενα σχέδια Μίκι Μάους και Μίνι Μάους ντυμένα με μουσουλμανική περιβολή.
«Συγνώμη»
Στην πορεία, ο 56χρονος Σαουίρις μπορεί να «ζήτησε συγνώμη για το αστείο», αλλά η απολογία του δεν έπεισε τον εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη. Μάλιστα, κάποιες ισλαμικές οργανώσεις κάλεσαν τον κόσμο να μποϊκοτάρει τις επιχειρήσεις του μεγιστάνα (είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobinil).
Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές, η εν λόγω υπόθεση είναι ενδεικτική της μάχης για την εξουσία που λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ. Αλλωστε, από την εν λόγω πτώση προσπάθησε να επωφεληθεί και ο ίδιος ο Σαουίρις, ο οποίος ίδρυσε το φιλελεύθερο, κοσμικό κόμμα των «Ελεύθερων Αιγυπτίων» και πήρε μέρος στις εκλογές ενάντια στις μουσουλμανικές παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...