Hawking: «Αποίκηση στο διάστημα για να επιβιώσουμε»

Ο διάσημος φυσικός, Stephen Hawking, ήταν πολύ άρρωστος για να μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση που έγινε προς τιμή του για τα εβδομηκοστά του γενέθλια την Παρασκευή από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, όμως έδωσε το παρών μέσα από ηχογραφημένο μήνυμά του..

«Ο Hawking  πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μόλις την Παρασκευή» , εξήγησε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, και για το λόγο αυτό δεν μπόρεσε να παραστεί, ενώ  δεν έγινε γνωστό πότε νοσηλεύτηκε και γιατί.

Για ακόμη μία φορά, ο Βρετανός επιστήμονας επανέλαβε την άποψή του ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αναζητήσει νέες κατοικίες κάπου αλλού στο σύμπαν, καθώς υπάρχει ένας διαρκώς αυξανόμενος κίνδυνος η γη να καταστραφεί, και μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η επιβιώση του ανθρώπινου είδους.
Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο κ. Hawking απηύθυνε έκκληση στην ανθρωπότητα να κάνει διαπλανητικά ταξίδια, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ζοφερό μέλλον, το οποίο θα αποτραπεί μόνο εάν μετοικήσουν σε πλανήτες έξω από το επίγειο σπίτι τους.
«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα επιβιώσουν τα επόμενα χίλια χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψουν μερικώς τον ευαίσθητο πλανήτη μας», είπε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας στο μήνυμα του ο κορυφαίος φυσικός ζήτησε χαρακτηριστικά απ’ το ακροατήριο του «να κοιτούν ψηλά στον ουρανό και όχι στα πόδια τους»
«Θυμηθείτε να κοιτάζετε ψηλά στα αστέρια και όχι στα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτό που βλέπετε και να αναρωτιέστε τί είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να υπάρχει».

«Αν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύμπαν, κατά κάποιο τρόπο το ελέγχετε», είπε ακόμη σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στο ακροατήριο βρίσκονταν εκτός από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και άλλες διασημότητες με την ελπίδα να δουν από κοντά τον τιμώμενο πρόσωπο, ενώ έξω από την αίθουσα περίμεναν πολλοί άλλοι, μεταξύ τους και φοιτητές.

Σε σύντομες ομιλίες τους πανεπιστημιακοί μίλησαν με επαινετικά λόγια για τον επιστήμονα Hawking και τον άνθρωπο που δεν άφησε τη σοβαρή πάθησή του να τον καταβάλει.

Ο Stephen Hawking πάσχει από τα 21 του χρόνια από ανίατη νευρομυϊκή πάθηση (ασθένεια Λου Γκέρινγκ) που σταδιακά τον άφησε παράλυτο, ενώ από το 1985, μετά από εγχείρηση τραχειοτομής, έχασε και τη φωνή του.
Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι κατάφερε να διαψεύσει τις προβλέψεις όλων των γιατρών, καθώς ζει σχεδόν 50 χρόνια με μία ασθένεια που κατά κανόνα αποδεικνύεται θανατηφόρα μέσα σε μόλις λίγα χρόνια από όταν διαγνωσθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...