Βαλένθια: Να ξαναδούμε το συμβόλαιο με τη F1!

Όπως ίσως θυμάστε η Βαλένθια φιλοξενεί GP στους δρόμους της πόλης από το 2008 με τον τίτλο Ευρωπαϊκό GP. Το Ισπανικό GP διεξάγεται 400km πιο..
βόρεια στη Βαρκελώνη.
Η ιστορία ξεκίνησε το 2007 όταν η έλευση του τοπικού ήρωα Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren συνοδεύτηκε από μια φιέστα άνευ προηγουμένου στη γενέτειρα του Καλατράβα. Πάνω από διακόσιες χιλιάδες κόσμου είχαν κατακλύσει τους δρόμους του λιμανιού της Βαλένθια γύρω από το «Κέντρο Επιστημών και Τεχνών» που αποτελεί δημιουργία του Ισπανού αρχιτέκτονα για να χειροκροτήσουν τα αποκαλυπτήρια της MP4/23 που ο Αλόνσο την έκανε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης προκαλώντας ντελίριο στους συμπατριώτες τους.
Οι ιθύνοντες αξιολόγησαν την δυναμική και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αίτημα για ανάληψη αγώνα. Ο ισχυρός άντρας της F1, Μπέρνι Έκλεστον που εκείνη την εποχή ήθελε όσο τίποτα την απομάκρυνση από τις απρόσωπες πίστες και την οργάνωση αγώνα σε μέρη με μοναδικό χαρακτήρα είπε το πολυπόθητο «ναι» θέτοντας ως προϋπόθεση την οργάνωση του αγώνα στο λιμάνι και όχι στην παρακείμενη πίστα Ρικάρντο Τόρμο που φιλοξενεί τις χειμερινές δοκιμές της F1.
Οι Ισπανοί το δέχτηκαν και προχώρησαν σε μια σημαντική επένδυση αξιοποιώντας ταυτόχρονα μια περιοχή του λιμανιού της πόλης με την παλιά ψαραγορά των παραδοσιακών
«Tinglados». Ο σημερινός επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στη μη μόνιμη πίστα της F1, μέρος της οποίας παραμένει κλειστό όλο το χρόνο. Εκτός από τη F1 στη Βαλένθια γίνονται και άλλες μορφές αγώνων.
Το πρόβλημα κατά την άποψή μας ξεκινά από τη διαμόρφωση της πίστας, είναι δύσκολο να προσπεράσεις οπότε το θέαμα πάσχει. Θα πει κάποιος ορθά ότι το ίδιο ισχύει και στο Μονακό ή τη Σιγκαπούρη αλλά κακά τα ψέματα η δυναμική αυτών των event είναι διαφορετική.
Ο αντιπρόεδρος της τοπικής περιφέρειας Χοσέ Σισκάρ μιλώντας σχετικά τόνισε πως είναι επιβεβλημένη ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση να δει προσεκτικά τα κόστη τόσο μεγάλων οργανώσεων: «Οι μεγάλες οργανώσεις βρίσκονται υπό επανεξέταση. Δεν είναι βιώσιμες όπως ήταν. Για μας αποτελούσαν προτεραιότητα αλλά οι συνθήκες μας επιβάλλουν να αλλάξουμε προσέγγιση. Με το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί διότι οποιαδήποτε ακύρωση μπορεί να μας κοστίσει περισσότερο από την οργάνωση. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπημένη λύση».
Η Βαλένθια έχει συμβόλαιο με τη F1 και δικαίωμα διοργάνωσης αγώνα έως το 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...