ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ Οι πιλότοι... προσγειώνουν την Iberia

Θυγατρική χαμηλού κόστους «απειλεί» τους μισθούς τους

Χάος επικρατεί από χθες στις πτήσεις από και προς την Ισπανία μετά τις δύο 24ωρες απεργίες των πιλότων των ισπανικών..
αερογραμμών Iberia, που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία μιας θυγατρικής χαμηλού κόστους, η οποία παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση και απειλεί και τους δικούς τους μισθούς. Η απεργία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση 213 πτήσεων, ωστόσο εάν δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγελθεί και νέα κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα.
Την ώρα που τα συνδικάτα της χώρας εισέρχονται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και την εργοδοσία για τη μεταρρύθμιση του εργασιακού και ενώ δεν προβλέπεται να επιτευχθεί συμφωνία, οι πιλότοι της Iberia, η οποία έχει συγχωνευτεί με την British Airways, τονίζουν πως ήδη υφίστανται παραβιάσεις της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας.
Οπως εξηγούν, η νέα θυγατρική Iberia Express προβλέπει αποδοχές για τους εργαζομένους κάτω από το όριο της συλλογικής σύμβασής τους και ανοίγει τον δρόμο για τη μείωση των δικών τους μισθών.
Η νέα απεργία κηρύχτηκε την ώρα που ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποστηρίζει πως το 2012 η Μαδρίτη θα πρέπει να καταβάλει «μια προσπάθεια χωρίς προηγούμενο» με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...