«Επί σκοπόν» για το απόλυτο πλήγμα στο Ιράν Αν η Τεχεράνη και οι σύμμαχοι της αντεπιτεθούν, η σύρραξη θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Θα εξαπολύσει το Ισραήλ στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν; Το φοβερό ερώτημα απασχολεί όλο και περισσότερο τη διεθνή κοινότητα..
Το Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν φύγει από την επικαιρότητα, ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχει φύγει από τη μέση και η ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Την περασμένη εβδομάδα ΗΠΑ και ΕΕ έδειξαν την πρόθεσή τους να δώσουν μία ευκαιρία στη διπλωματία. Το Ισραήλ όμως επιμένει ότι «όλες οι επιλογές», μη εξαιρουμένης της στρατιωτικής, βρίσκονται στο τραπέζι. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι «η αποτροπή της απειλής δεν είναι ζήτημα ημερών ή εβδομάδων, αλλά ούτε και ετών» – κάνοντας την έγκυρη εφημερίδα «Χααρέτς» να βάλει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Πιθανή στους επόμενους μήνες η επιδρομή εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν». Τα σχέδια των ισραηλινών επιτελών για το «απόλυτο» πλήγμα είναι πανέτοιμα. Φωτιά στους ιρανικούς αντιδραστήρες θα σημαίνει επικίνδυνη πυρκαγιά βίας και μισαλλοδοξίας στη Μέση Ανατολή, αλλά και άγρια καιροσκοπικά παιχνίδια με τις τιμές του πετρελαίου.
 ΟΛΟ ΤΟ ΑΘΡΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...