Skοda: Ξεκίνησαν οι δοκιμές των ηλεκτρικών της!

Η Skoda ξεκίνησε επίσημα τις δοκιμές για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, λίγες εβδομάδες πριν αυτά μπούνε στην παραγωγή. Ετσι ρίχνει στη «μάχη» δέκα ηλεκτροκίνητα Octavia Green E Line. H Octavia Green E Line αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό..
αυτοκίνητο της Skoda. Στόχος των δοκιμών είναι η περαιτέρω βελτίωση της ηλεκτροκίνησης σε καθημερινή χρήση.

Ο δοκιμαστικός στόλος των Octavia Green E Line θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της ηλεκτρικής ισχύος και το πώς αυτή θα είναι κατάλληλη για μαζική παραγωγή. Η Octavia Green E Line είναι βασισμένη στην Octavia Combi. Το πλαίσιο του μοντέλου παραγωγής αποτελεί ιδανική επιλογή για την τοποθέτηση της μπαταρίας, των ηλεκτρονικών ελεγκτών και του ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 115 ίππους και η ροπή φτάνει τα 27,0kgm .


Η Octavia Green E Line επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε 12’’ και η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 135 km/h.

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου τροφοδοτεί την Octavia Green E Line με ηλεκτρική ενέργεια δίνοντας αυτονομία 150 χιλιόμετρα. Η μπαταρία αποτελείται από 180 κυψέλες με διάμετρο 55 mm και μήκος 233 mm. Η μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια 26,5 kwatt/ώρα και ζυγίζει 315 κιλά. Το μπλοκ της μπαταρίας είναι τοποθετημένο κάτω από το μεσαίο και πίσω πάνελ του δαπέδου, ενώ καταλαμβάνει και ένα τμήμα του χώρου αποσκευών. Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να φιλοξενεί πέντε άτομα.

Οι οικονομικοί κινητήρες και τα εξαιρετικά επίπεδα κατανάλωσης κατατάσσουν τα μοντέλα της Skoda στα κορυφαία της αγοράς σήμερα. Για  παράδειγμα το νέο Citigo, αυτοκίνητο που αναμένετε να  λανσαριστεί τον Ιούνιο του 2012 στην Ελληνική αγορά. Στην έκδοση Green tec, το Citigo επιτυγχάνει μία μέση κατανάλωση 4,1 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 96 g/km. Συνολικά, επτά από τα μοντέλα της μάρκας επιτυγχάνουν εκπομπές CO2 κάτω από τα 100g/Km, ενώ κάτω από 130g/Km τα μοντέλα της Skoda ανέρχονται σε 63. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...