Δεν υπάρχουν δεδομένα στον κόσμο που λέει ότι η κόκα έχει κάνει κακό στην υγεία και τον άνθρωπου Δηλώνη ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες

ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ζήτησε από την Επιτροπή για τα Ναρκωτικά των Ηνωμένων Εθνών να μην κάνουν το «ιστορικό λάθος» να ποινικοποιήσουν την καλλιέργεια των φύλλων κόκας και την εκτίμηση της πολιτιστικής χρήση τους στη Βολιβία Απώ την εποχή τον Ισπανών..

 Με ένα φύλλο κόκας στο χέρι ο πρόεδρος της Βολιβίας έδωσε ομιλία του στη Βιέννη. «Ζητώ από όλα τα θεσμικά όργανα, όλες οι χώρες να ξανασκευτούν το θεμα και να αλάξουν την απώφαση τους για τη χρήση φύλλου κόκας », δήλωσε η ένταξη της καλλιέργειας στον κατάλογο των ουσιών υπό διεθνή έλεγχο από το 1961 της σύμβασης των ναρκωτικών.
"Δεν υπάρχουν δεδομένα στον κόσμο που λέει ότι η κόκα έχει κάνει κακό στην υγεία και τον άνθρωπου», είπε.
«Στη Βολιβία δεν υπάρχει ελεύθερη καλλιέργεια της κόκας, αλλά ούτε ένας», είπε, δείχνοντας ένα ευρύ φάσμα των προϊόντων που κατασκευάζονται από φύλλα κόκας, όπως μαρμελάδα, τσάι, ματέ, αναψυκτικά, ακόμη και το λικέρ γίνονται στην Ολλανδία.
Έβο Μοράλες κάλεσε για την τήρηση του συνταγματικού δικαιώματος acullicu (μάσηση), των οποίων η πολιτιστική χρήση στη Βολιβία χρονολογείται prehispanic απώ την εποχή τον Ισπανών και αναγνώρισε τη θεραπεία του και αντι-φλεγμονώδη, διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πείνας, του ύπνου και της κόπωσης. Eπιμέλεια planet stars VIDEO.ACTUALIDAD.RT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...