ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Προσγείωση ΝΔ από τα γκάλοπ

Προσγείωση ΝΔ από τα γκάλοπ  Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το κόμμα δεν ξεπερνά το 20% στην πρόθεση ψήφου και το 25% με την αναγωγή των αναποφάσιστων. Ανησυχία για το κύμα διαρροών προς τα δεξιά...

Προβληματισμό προκαλούν στη ΝΔ τα ευρήματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται πολύ μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας και ταυτόχρονα να πολλαπλασιάζονται οι διαρροές προς τα? δεξιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες μετρήσεις, η ΝΔ δεν ξεπερνά το 20% στην πρόθεση ψήφου και το 25% με την αναγωγή των αναποφάσιστων, ενώ καταγράφεται και η δυναμική του κόμματος του κ. Καμμένου που δείχνει να μπαίνει άνετα στη Βουλή, με ποσοστό που ξεπερνά το 5%.
Τα στοιχεία αυτά προκαλούν -όπως είναι φυσικό- ανησυχία στο επιτελείο του κ. Σαμαρά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν επιθέσεις και προς την κατεύθυνση των δεξιών κομμάτων που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκη
Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκη
Χθες, πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε διπλή δημόσια παρέμβαση προκειμένου να πείσει ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής προχωρώντας σε διορθώσεις.
Δέσμευση
Ο πρόεδρος της ΝΔ, που είδε το πρωί εκπροσώπους Συλλόγων και Ομοσπονδιών κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, δεσμεύθηκε να τους επιστρέψει το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ από αφορά την εξισωτική αποζημίωση.
«Δεσμεύτηκα, παρουσία των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων, για να βρεθεί -και η ΝΔ έχει, ήδη, κάνει τις σχετικές μελέτες- ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα γι' αυτή την εξισωτική. Αυτά είναι 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο. Και πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, από την πρότασή μας για την επιπλέον φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνίων», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε ως Ελληνες στους κτηνοτρόφους, χωρίς την παρουσία των οποίων δεν θα υπάρχει αναζωογόνηση στην ελληνική ύπαιθρο, με τεράστιο κόστος για όλη την πατρίδα μας», κατέληξε.
Το απόγευμα, ο κ. Σαμαράς μετέβη στα γραφεία της επιτροπής ανταγωνισμού προκειμένου να θέσει το θέμα της ακρίβειας. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «αφύσικο και προκλητικό φαινόμενο την άνοδο των τιμών την ώρα που οι μισθοί πέφτουν, οι συντάξεις πέφτουν και υπάρχει βαθιά ανεργία και ύφεση».
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
Πυρά κατά Βενιζέλου
Την ίδια ώρα, η ΝΔ ξεδιπλώνει την τακτική της και σε ό,τι αφορά τον κ. Βενιζέλο, τον οποίο για πρώτη φορά χθες επιχείρησε να ταυτίσει με τον Γ. Παπανδρέου. Ο Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφού διερωτήθηκε «πραγματικά πόση απόσταση έχουν αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος από το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου;», πρόσθεσε: «Προτού καν αναδειχθεί και επίσημα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να τάζει στους πάντες τα πάντα, υποσχόμενος αποκατάσταση όλων των αδικιών που έκαναν, για δύο χρόνια, ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Γιάννης Σαραντάκος
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...