Ομπάμα: Χολιγουντιανό προεκλογικό βίντεο, χωρίς... Αφγανιστάν Ο μακρύτερος πόλεμος στην αμερικανική ιστορία απουσιάζει από τα «επιτεύγματα» του προέδρου

Με ένα νέο, χολιγουντιανών προτύπων, μακροσκελές βίντεο συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, «εξυμνώντας» τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του αλλά αποφεύγοντας να θίξει το ζήτημα του..
πολέμου στο Αφγανιστάν, του μακροβιότερου στην αμερικανική Ιστορία.
Με αφηγητή τον διάσημο ηθοποιό Τομ Χανκς, σκηνοθέτη τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ και τίτλο «The Road We' ve Traveled» (Ο δρόμος που διανύσαμε), το 16 λεπτών και 56 δευτερολέπτων βίντεο, υπερασπίζεται τους χειρισμούς του Ομπάμα στην οικονομική κρίση του 2007 - 2008, υπογραμμίζει τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας και την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν τον περασμένο Μάιο, παραθέτει τα άμεσα οφέλη της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας και τονίζει την εκπλήρωση της υπόσχεσης του προέδρου για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Ωστόσο, το βίντεο έχει μία σημαντική πλην εσκεμμένη παράλειψη: λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία 16 αφγανών πολιτών από αμερικανό στρατιώτη στο Αφγανιστάν, κανένας λόγος δεν γίνεται για την αμφιλεγόμενη απόφαση του Ομπάμα να στείλει επιπλέον στρατιώτες στη χώρα και για το σχέδιό του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα μέχρι το τέλος του 2014.
Στο βίντεο εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος υπεραμύνεται της διάσωσης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και ο πρώην επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ, που επικρίνει τη στάση του φαβορί του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για το χρίσμα, Μιτ Ρόμνι, αναφορικά με το ίδιο ζήτημα.
Ο Ομπάμα δεν μιλάει απευθείας στην κάμερα παρά μόνο μετά το όγδοο λεπτό του βίντεο. «Όταν η μαμά μου έπαθε καρκίνο, δεν ήταν ευκατάστατη γυναίκα και αυτό απομύζησε όλους τους πόρους της» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, υπεραμυνόμενος του νόμου Affordable Care Act για το σύστημα υγείας.
«Δεν χρειαζόμαστε μία ταινία του Χόλιγουντ για να μάθουμε τί κατάφερε ο πρόεδρος τα τελευταία τρία χρόνια. Δυστυχώς οι Αμερικανοί βιώνουν κάθε ημέρα τα επιτεύγματα του Ομπάμα, από τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων, των τροφίμων, το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την ανεργία και το χρέος - ρεκόρ. Το χόλιγουντ μπορεί να μην βρίσκει κάτι λάθος με την πρώτη θητεία του Ομπάμα αλλά οι Αμερικανοί στην κυριολεξία δεν αντέχουν να ανακαλύψουν πως θα είναι ακόμη τέσσερα χρόνια υπό τον Ομπάμα» ήταν η απάντηση των Ρεπουμπλικάνων στο βίντεο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...