«Όποιος κυβερνά πρέπει να ξέρει να λαμβάνει και μη δημοφιλείς αποφάσεις»

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, κατά την έναρξη του σχολικού έτους του Κολεγίου της Ευρώπης, στη Μπριζ του Βελγίου, αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά, στην κρίσιμη οικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα του και ολόκληρη την Ευρώπη..


"Όποιος κυβερνά πρέπει να ξέρει να λαμβάνει και μη δημοφιλείς αποφάσεις", τόνισε ο Ιταλός Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι "νιώθει τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό για την προσπάθεια που κάνουν, για τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν, οι αρχηγοί των κυβερνήσεων και οι ιθύνοντες των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Μιλώντας για την Ιταλία ο Ναπολιτάνο υπογράμμισε: "δεν μπορούμε πλέον να αμφιταλαντευόμαστε σε ό,τι αφορά την κατηγορηματική επιταγή μιας διαρκούς και ουσιαστικής προσπάθειας για την δραστική μείωση του δημόσιου χρέους, ούτε να φανούμε αναποφάσιστοι σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετήσουμε, ώστε να καταστεί δυνατή μια νέα, εντονότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη".
Μιλώντας για την γενικότερη κρίση του Ευρώ, ο Ιταλός Πρόεδρος δήλωσε ότι "κάθε χώρα πρέπει να πράξει όσα της αναλογούν, αναλαμβάνοντας ολοκληρωτικά τις ευθύνες της. Ανάμεσά τους βρίσκεται, φυσικά, και η Ιταλία".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...