ΗΠΑ: Μήνυμα του Άντριου Άθενς για την επέτειο του «Όχι»

Το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940 συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες του Ελληνισμού για ελευθερία και δικαιοσύνη, αναφέρει σε επετειακό μήνυμά του ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΕ, ιδρυτής και πρόεδρος του..
οργανισμού «hellenicare» και στέλεχος ομογενειακών φορέων στις ΗΠΑ, Άντριου Άθενς,
καταγράφοντας παράλληλα τα προσωπικά του βιώματα ως φοιτητής στο Σικάγο, εκείνη τη μέρα που ο ελληνικός λαός είπε το «Όχι» στους Ιταλούς εισβολείς.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Άθενς υπογραμμίζει την περηφάνια που ένιωθαν τότε όλοι οι ομογενείς για τον πατριωτισμό και τη γενναιότητα του ελληνικού λαού. «Το Όχι των Ελλήνων ήταν ένα κομβικό σημείο για το Β' Παγκόσμιο πόλεμο», τονίζει ο κ. Άθενς, προσθέτοντας ότι «αυτό το μικρό Έθνος έδειξε τεράστια δύναμη ψυχής, παλεύοντας τις δυνάμεις του κακού και κάνοντας όλους εμάς να αισθανόμαστε περηφάνια για τη χώρα καταγωγής μας».
Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας αναφέρει ότι τα μηνύματα της αντίστασης του 1940 παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά για όλο τον κόσμο. Τέλος, κάνει αναφορά στην αυριανή εκδήλωση που θα γίνει στην Ουάσιγκτον για να τιμηθεί η «Ημέρα του Όχι», τιμώντας σημερινούς αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...