Ελλάδα μπορεί να χάσει 2.012 στόχο ρευστοποιήσεις λόγω της κρίσης της ΕΕ

(Reuters) - Ελλάδα μπορεί να μην επιτύχουν τον στόχο της για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις το επόμενο έτος λόγω της επιδεινούμενο οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη, ο επικεφαλής της υπηρεσίας υπεύθυνο για την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε σε..
συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή.
Επανειλημμένη αποτυχία στην Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις έχει εξοργίσει τις διεθνείς δανειστές, εγείροντας ερωτήματα για το αν θα συνεχίσουν επ 'αόριστον για να κρατήσει τη χώρα στη ζωή με τα δάνεια διάσωσης.
Κώστας Μητρόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Δημοκρατίας Asset Ταμείο Ανάπτυξης, δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις ύψους 9,3 δισ. ευρώ (12.300 εκατομμύρια δολάρια) για το 2012 ήταν «εφικτό», με βάση τις παραδοχές του σχεδίου προϋπολογισμού.
"Αλλά η πραγματικότητα θα δείξει αν οι προβλέψεις αυτές είναι δικαίωμα. Προκειμένου να είναι σε θέση να πουλήσουν, θα πρέπει να υπάρχουν αγοραστές», είπε, σημειώνοντας ότι ακόμα και η Γερμανία απέτυχαν αυτή την εβδομάδα να πουλήσει όλες τις ομολογίες της σε μια δημοπρασία.
"Εάν αυτή η (δύσκολη οικονομική) κατάσταση συνεχιστεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα είναι δύσκολο για μας να βρουν αγοραστές για τα περιουσιακά στοιχεία μας."
Ελλάδα είχε αρχικά συμφωνηθεί με τους διεθνείς δανειστές της για την αύξηση € 5.000.000.000 από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κατάσταση φέτος. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης για τη σύσταση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και καταρρέουσα αγοραία αξία στο χρηματιστήριο Αθηνών ανάγκασαν την κυβέρνηση να μειώσει τον στόχο σε 4 δισ. ευρώ.
Τώρα Ελλάδα παρατηρείται αύξηση μόλις περίπου 1,8 δισ. ευρώ φέτος.
Σύμφωνα με τους όρους ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ πακέτο διάσωσης του περασμένου έτους, η Ελλάδα έχει ως στόχο να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ έως το 2015 για να πείσει τους δανειστές της, είναι σοβαρά για τη μεταρρύθμιση των μη ανταγωνιστική την οικονομία της και επίσης να επωμιστούν μέρος του κόστους.
Νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ελλάδα εθνικό πιέζει τώρα ένα δύσκολο 2012 προϋπολογισμό λιτότητας από το Κοινοβούλιο, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση κεφαλαίων από ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκαν τον περασμένο μήνα, αξίζει ακόμη 130 δισ. ευρώ.
Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της Κυριακής του Ελεύθερου Τύπου ημέρα έδειξε πάνω από το 70 τοις εκατό των Ελλήνων αναμένουν την οικονομία της χώρας τους να παραμείνουν στη σημερινή στασιμότητα της ή να επιδεινωθεί περαιτέρω με τη νέα κυβέρνηση.
Η Ελλάδα είναι στο τέταρτο έτος της ύφεσης. Το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει την αναθέτουσα οικονομίας κατά 2,8 τοις εκατό το 2012 μετά από συρρίκνωση πάνω από πέντε τοις εκατό αυτό το έτος.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...