Σεργκέι Στάνισεφ: Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

"Μεγάλη τιμή και ευθύνη" για τον ίδιο και το κόμμα του χαρακτήρισε ο Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος ηγείται των Βούλγαρων Σοσιαλιστών, την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου του..
Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
"Η εκλογή αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά και για το κόμμα μου και θέλω να αφιερώσω την επιτυχία αυτή στο μέλη- θεσμικά και μη- του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος", δήλωσε ο κ. Στανίσεφ, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου διεξήχθη το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
"Πριν από δέκα χρόνια, δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι ένας Βούλγαρος πολιτικός θα μπορούσε να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Αριστεράς", τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Στανίσεφ, η εκλογή του στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αποτελεί ευκαιρία για το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα να κερδίσει θέση γοήτρου στο πλαίσιο της δεύτερης μεγαλύτερης πολιτικής ευρωπαϊκής "οικογένειας", γεγονός που, όπως είπε, θα ωφελήσει και την ίδια τη Βουλγαρία. Ο κ. Στανίσεφ σημείωσε ακόμη ότι "φιλοδοξία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι να δείξει ότι είναι εφικτή η εφαρμογή μιας κοινωνικής πολιτικής, ακόμη και εν μέσω κρίσης", φέρνοντας ως παράδειγμα τη δική του θητεία στην πρωθυπουργία της Βουλγαρίας, την περίοδο 2005-2009.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...