Η Ρωσία το προφίλ της χώρας



Η Ρωσία βγήκε από μια δεκαετία της μετασοβιετικής οικονομικής και πολιτικής αναταραχής στον εαυτό επαναβεβαιώσει ως παγκόσμια δύναμη.
Τα έσοδα από τους σημαντικότατους φυσικούς πόρους, πάνω από όλα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, έχουν..
βοηθήσει τη Ρωσία να ξεπεράσουμε την οικονομική κατάρρευση του 1998. Το κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου Gazprom είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας στον κόσμο, και παρέχει ένα αυξανόμενο μερίδιο των αναγκών της Ευρώπης.
Οικονομική δύναμη επέτρεψε Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενίσχυση κρατικό έλεγχο πολιτικούς θεσμούς και τα μέσα ενημέρωσης, ξεχωρίζει με εκτεταμένη υποστήριξη του κοινού για τις πολιτικές του ως πρωθυπουργός, πρόεδρος και τώρα πρωθυπουργός και πάλι.
Εκτείνονται σε εννέα ζώνες ώρας, η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά την επιφάνεια, αν και μεγάλες εκτάσεις στα βόρεια και τα ανατολικά είναι αφιλόξενο και αραιοκατοικημένες.

ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ

Αυτή η τεράστια μάζα γης της Ευρασίας καλύπτει περισσότερα από 17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, με ένα κλίμα που κυμαίνονται από την Αρκτική στο Βορρά έως το Νότο σε γενικές γραμμές ήπιο.
Κατά την περίοδο της ταχείας ιδιωτικοποίησης στις αρχές του 1990, η κυβέρνηση του προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν δημιούργησε μια μικρή αλλά ισχυρή ομάδα μεγιστάνες, που συχνά αναφέρεται ως "ολιγάρχες", ο οποίος απέκτησε τεράστια συμφέροντα στους τομείς της ενέργειας και των μέσων ενημέρωσης.
Διάδοχος Πρόεδρος Γιέλτσιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετακόμισε για τη μείωση της πολιτικής επιρροής των ολιγαρχών λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αναγκάζοντας κάποιους στην εξορία και τη δίωξη των άλλων.
Mikhail Khodorkovsky, η πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας Yukos και υποστηρικτής της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, εξυπηρετεί οκτώ χρόνια σε μια Σιβηρίας σωφρονιστική αποικία σχετικά με τις φορολογικές επιβαρύνσεις και την απάτη. Περιουσιακά στοιχεία της Yukos αργότερα αποκτάται από το ελαιόλαδο γίγαντα Rosneft κατάσταση.
Ανακάμπτουσα Ρωσία
Κατά τη διάρκεια της οικονομική άνθηση της προεδρίας του κ. Πούτιν της Ρωσίας και διεκδικητική εξωτερική πολιτική ενισχύεται εθνικής υπερηφάνειας. Ειδικότερα, η Ρωσία προώθησε αντιληπτή συμφέροντά της σε πρώην σοβιετικά κράτη πιο ανοικτά, ακόμα και εις βάρος των έλθει σε αντιπαράθεση με τη Δύση.
Winter Palace, ένα μέρος του Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη
Κράτος της Αγίας Πετρούπολης Ερμιτάζ φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης
Η tensest στιγμή ήρθε τον Αύγουστο του 2008, όταν μια παρατεταμένη σειρά πάνω από δύο αποσχισθεισών περιοχών της Γεωργίας κλιμακώθηκε σε μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας.
Η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στη Γεωργία και δήλωσε ότι αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στη Δύση και τους φόβους ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.
Ταυτόχρονα, η Μόσχα απείλησε να αντιμετωπίσει τα σχέδια από τις ΗΠΑ κυβέρνηση Μπους να αναπτύξει ένα αντιπυραυλικό σύστημα στην Ανατολική Ευρώπη με τη δική τους πυραύλους της στο Καλίνινγκραντ Περιφέρειας σχετικά με τα σύνορα της Πολωνίας. Πρόεδρος Ομπάμα απέσυρε αργότερα το σχέδιο, σε μια κίνηση που θεωρείται στα ρωσικά επίσημη κύκλους ως δικαίωση της δυναμική εξωτερική πολιτική.
Μια άλλη πηγή του ερεθισμού μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι ο ρόλος της Μόσχας στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν. Η Ρωσία συμφώνησε το 2005 να προμηθεύει καύσιμα για πυρηνικό αντιδραστήρα Μπουσέρ του Ιράν και έχει διστάζουν να υποστηρίξουν την επιβολή των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά του Ιράν.
Μια σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στις αρχές του 2010 οδήγησαν στην υπογραφή ενός νέου πυρηνικού συνθήκη για τα όπλα έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τον λήξει Στρατηγικού Συνθήκης Όπλων (START) Μείωση του 1991.
Αν και οι διαφωνίες παραμένουν μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, πάνω από τα σχέδια των ΗΠΑ για μια αντιπυραυλική ασπίδα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αναθέρμανση των σχέσεων θα μπορούσε να επεκταθεί σε μεγαλύτερη προθυμία από την πλευρά της Ρωσίας για την άσκηση πίεσης στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Οικονομική μυών
Victory Day παρέλαση, την Κόκκινη Πλατεία, Μόσχα 2007
Η ετήσια παρέλαση την Ημέρα της Νίκης σηματοδοτεί το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
Οικονομική δύναμη της Ρωσίας βρίσκεται σε βασικούς φυσικούς πόρους της - το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η ενέργεια γίγαντα Gazprom βρίσκεται κοντά στο ρωσικό κράτος και οι επικριτές λένε ότι είναι λίγο περισσότερο από ένα οικονομικό και πολιτικό εργαλείο του Κρεμλίνου.
Σε μια περίοδο αυξημένης ανησυχίας για την ενεργειακή ασφάλεια, η Μόσχα έχει περισσότερες από μία φορές θύμιζε τον υπόλοιπο κόσμο της εξουσία που ασκεί ως σημαντικός προμηθευτής ενέργειας. Το 2006, το κόβουμε φυσικού αερίου στην Ουκρανία μετά από μια σειρά μεταξύ των χωρών, μια κίνηση που επηρέασε και την παροχή φυσικού αερίου προς τη Δυτική Ευρώπη
Εθνοτικές και θρησκευτικές διαιρέσεις
Ενώ οι Ρώσοι αποτελούν περισσότερο από το 80% του πληθυσμού και η Ορθοδοξία είναι η κύρια θρησκεία, υπάρχουν πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες. Μουσουλμάνοι είναι συγκεντρωμένοι μεταξύ των Βόλγα Τάταροι και την Bashkirs και στο Βόρειο Καύκασο.
Αυτονομιστές και πρόσφατα ένοπλων ισλαμιστών έχουν κάνει την περιοχή του Καυκάσου της Τσετσενίας σε εμπόλεμη ζώνη για ένα μεγάλο μέρος της μετα-σοβιετική εποχή. Πολλές χιλιάδες έχουν πεθάνει από ρωσικά στρατεύματα απεστάλησαν για πρώτη φορά να καταγράψει μια αυτονομιστική εξέγερση το 1994.
Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε χαλάρωση της πρόσφυσης του για την Τσετσενία θα είχε ως αποτέλεσμα το σύνολο του Βορείου Καυκάσου που υπάγονται στην αναρχία ή στρατευμένο Ισλάμ.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό έχουν κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις στην Τσετσενία από τις εκτεταμένες παραβιάσεις κατά του δημοσίου. Δεδομένου ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ Μόσχας προσπάθησε να παρουσιάσει την εκστρατεία της ως μέρος του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Σε ένα σημάδι της αυξανόμενης εμπιστοσύνης ότι η ειρήνη μπορεί να επιστρέψει, οι ρωσικές αρχές ονομάζεται επίσημα τέλος στην στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών το 2009. Σποραδικές βία συνεχίζεται, ωστόσο, με μια μεγάλη έκρηξη βόμβας αυτοκτονίας το Σεπτέμβριο του 2010 αναζωπύρωση της συζήτησης σχετικά με την αποτελεσματικότητα της εκστρατείας καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ

  • Ονοματεπώνυμο: Ρωσική Ομοσπονδία
  • Πληθυσμός: 140.300.000 (ΟΗΕ, 2010)
  • Πρωτεύουσα: Μόσχα
  • Περιοχή: 17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (6,6 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια)
  • Κύρια γλώσσα: Ρωσικά
  • Κύριες Θρησκείες: Χριστιανισμός, Ισλάμ
  • Προσδόκιμο ζωής: 62 χρόνια (άντρες), 74 χρόνια (γυναίκες) (ΟΗΕ)
  • Νομισματική Μονάδα: 1 ρούβλι = 100 kopecks
  • Κύριες Εξαγωγές: Πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, φυσικό αέριο προϊόντα, ξύλο και ξύλο, μέταλλα, χημικά, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού
  • Κατά κεφαλήν ΑΕΕ: ΗΠΑ $ 9370 (Παγκόσμια Τράπεζα, 2009)
  • Internet domain: . ru
  • Διεθνής Κωδικός κλήσης: 7

ΗΓΈΤΕΣ

Πρόεδρος: Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ ορκίστηκε πρόεδρος το Μάιο του 2008, την ανάληψη των καθηκόντων ως ο τρίτος πρόεδρος της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Το επιλεγμένο διάδοχο του πρώην προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Μεντβέντεφ κέρδισε μόλις πάνω από το 70% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο, με τη βοήθεια γενναιόδωρη κάλυψη από τα ΜΜΕ. Μετά την εκλογή του, είπε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί πορεία του κ. Πούτιν.
Τον Αύγουστο του 2008, έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος να διατηρήσει διεκδικητική εξωτερική στάση του προκατόχου του πολιτική όταν, στον απόηχο της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θέλει ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά δεν ήταν φοβισμένος από έναν είτε.
Μια πιο φιλελεύθερη πλευρά έχει επίσης εμφανής. Τον Απρίλιο του 2009, είπε σε μια συνέντευξη με τη φιλελεύθερη Novaya Gazeta καθημερινά ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο για χάρη της ευημερίας.
Υπήρχαν περιστασιακές φήμες για ένα ρήγμα μεταξύ του Προέδρου και του Πρωθυπουργού του, και τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Μεντβέντεφ ήταν προσεκτικά για ενδείξεις διαφορές απόψεων.
Πολλοί, ωστόσο, συνέχισαν να πιστεύουν ότι ο κ. Μεντβέντεφ έπαιζε ακόμα το δεύτερο βιολί στον κ. Πούτιν στο παρασκήνιο. Υπήρχε επαναλαμβανόμενα εικασίες ότι ο κ. Πούτιν θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία και πάλι, όταν ο διάδοχός του ο πρώτος θητεία λήγει, και δεν ήρθε εξ ολοκλήρου ως έκπληξη όταν ο κ. Πούτιν επιβεβαιώθηκε ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για το Μάρτιο 2012 προεδρικές εκλογές.
Ντμίτρι Μεντβέντεφ γεννήθηκε το 1965 και έχει συσχετιστεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν και οι δύο συμμετέχουν στην πολιτική στην Αγία Πετρούπολη.
Ο κ. Μεντβέντεφ είναι ένας δικηγόρος από την κατάρτιση και την προεδρική προεκλογική εκστρατεία κατάφερε ο κ. Πούτιν το 2000.Στη συνέχεια εργάστηκε ως πρόεδρος της Gazprom και ως πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για κοινωνικά προγράμματα.
Πρωθυπουργός: Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρώην πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαιώθηκε ως πρωθυπουργός στις 8 Μαΐου 2008, μία ημέρα μετά την προστατευόμενός του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ορκίστηκε πρόεδρος.
Πρωτοφανή κίνηση του κ. Πούτιν από το Κρεμλίνο προς την πρωθυπουργία ολοκληρωθεί μια προσεκτικά σταδιακή μετάβαση που αποσκοπούν στη διασφάλιση αυτός παραμένει στο επίκεντρο της εξουσίας.
Ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν
Υποσχέθηκε να περιορίσει τον πληθωρισμό, μείωση των φόρων και την αύξηση των κοινωνικών δαπανών. Ο κ. Μεντβέντεφ έχει δηλώσει πολιτικός μέντορας του θα παίξει «σημαντικό ρόλο» στη διαμόρφωση της ανάπτυξης της χώρας κατά την επόμενη δεκαετία.
Ως πρωθυπουργός, ο ίδιος προσπάθησε να γυαλίζω την εικόνα του ως μια συντηρητική υπερασπιστής ενός ισχυρού ρωσικού κράτους. Το 2011, ο ίδιος καταφέρθηκε κατά της «απερίσκεπτης πειράματα βασίζονται σε συχνά αβάσιμες φιλελευθερισμού», και επέκρινε έντονα τις καθοδηγούμενες από τη Δύση στρατιωτική δράση στη Λιβύη.
Ο κ. Πούτιν είχε παραγραφεί από το Σύνταγμα από το τρέξιμο για μια τρίτη προεδρική θητεία στις εκλογές του Μαρτίου 2008. Ωστόσο, μη συνεχόμενες θητείες εξακολουθούν να είναι επιτρεπτή, και τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Πούτιν επιβεβαιώθηκε ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία στις Μάρτη 2012 προεδρικές εκλογές.
Οι παρατηρητές λένε την επιστροφή του στο Κρεμλίνο, αλλά τώρα όλα εγγυημένα. Αν ο κ. Πούτιν έχει γίνει πρόεδρος ξανά, νέους κανόνες για την παράταση προεδρικό αξίωμα από τέσσερα έξι χρόνια θα μπορούσε να επιτρέψει σε τον για να καταλάβει κορυφή γραφείο της χώρας μέχρι το 2024.
Γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1952, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB. Από το 1990 εργάστηκε στην Αγία Πετρούπολη διοίκηση πριν από τη μετάβαση στη Μόσχα το 1996.Μέχρι τον Αύγουστο του 1999 ήταν πρωθυπουργός.
Ονομάστηκε προεδρεύων ο προκάτοχός του, Μπόρις Γιέλτσιν, και πήγε για να κερδίσει προεδρικές εκλογές το Μάιο του 2000, έχοντας αποκτήσει ευρεία δημοτικότητα για την υποχρέωσή του να υιοθετήσει σκληρή γραμμή έναντι Τσετσένους αντάρτες.
Εξελέγη για δεύτερη θητεία από μια κατολίσθηση Μάρτιο του 2004 με περίπου 70% των ψήφων.

ΜΈΣΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ

Ρωσική τηλεόραση κυριαρχείται από τα κανάλια, τα οποία είτε λειτουργούν απευθείας από το κράτος ή που ανήκουν σε εταιρείες με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο. Η κυβέρνηση ελέγχει Channel One της Ρωσίας και ένα - δύο από τα τρία κύρια ομοσπονδιακά κανάλια - ενώ υπό κρατικό έλεγχο ενεργειακού γίγαντα Gazprom κατέχει το NTV. Οι επικριτές λένε ανεξάρτητη δημοσιογραφία έχει υποστεί ως αποτέλεσμα.
Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του NTV της Ρωσίας, τον Απρίλιο του 2001, Μόσχα
Το Κρεμλίνο απέκτησε τον έλεγχο της μούχλας-σπάζοντας NTV, το 2001
Τηλεόραση αποτελεί την κύρια πηγή ειδήσεων για τους περισσότερους Ρώσους. Υπάρχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με επικεφαλής τον δορυφόρο Tricolor ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός. Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα σχέδιο για να φέρει την ψηφιακή τηλεόραση σε κάθε ρωσικό σπίτι.
Ένα διεθνές αγγλόφωνο δορυφορική τηλεόραση ειδήσεις, RT, είναι χρηματοδοτούμενη από το κράτος και έχει ως στόχο να παρουσιάσει «παγκόσμια νέα από μια ρωσική προοπτική".
Εκατοντάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί πλήθος τον επιλογέα, περίπου 40 στη Μόσχα και μόνο. Κρατικά δίκτυα ανταγωνίζονται με τη μουσική με βάση το ιδιωτικό FM ραδιόφωνα. Ο ηγέτης της αγοράς είναι ιδιόκτητο σταθμό Russkoye μουσική Radio.
Υπάρχουν πάνω από 400 ημερήσιες εφημερίδες, catering για τα περισσότερα γούστα. Οι πιο δημοφιλείς τίτλους υποστήριξη της πολιτικής του Κρεμλίνου, και έχουν πολλές επιρροή εφημερίδες έχουν αγοραστεί από εταιρείες με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο.
Ρώσους δημοσιογράφους διατρέχουν τον κίνδυνο της επίθεσης και ακόμα κι αν κάνουν εάν ψάχνω πολύ βαθιά σε ευαίσθητα θέματα όπως η διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα ή την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ρωσία είναι μια τακτική-στόχο για την κριτική και την αποδοκιμασία από μέσα μαζικής ενημέρωσης φύλακες της ελευθερίας.
Περίπου 59.7 εκατομμύρια Ρώσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο (Internetworldstats, Ιούνιος 2010). Το διαδίκτυο είναι λιγότερο αυστηρά ελεγχόμενη από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν βρει μια σύνδεση στο σπίτι. Οι πιο δημοφιλείς σε απευθείας σύνδεση πηγές είναι οι δικτυακές πύλες, blogging πλατφόρμες και τα κοινωνικά δίκτυα.
Η τυπική ρωσική κωδικός χώρας τομέα ανωτάτου επιπέδου ". Ru» έχει ενωθεί με την παροχή κυριλλικό αλφάβητο της ". RF".
Ο Τύπος
  • Komsomolskaya Pravda - μαζική κυκλοφορία, την αριστερών τάσεων καθημερινά, που ελέγχεται από την ενέργεια της ομάδας YeSN
  • Kommersant - καθημερινά, επιχειρηματικό προσανατολισμό, που ελέγχεται από χάλυβα μεγιστάνας Alisher Usmanov
  • Moskovsky Komsomolets - δημοφιλή ιδιόκτητο Μόσχα καθημερινά
  • Izvestia - δημοφιλή καθημερινά, που ανήκουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που κατέχουν NMG
  • Rossiyskaya Gazeta - κρατικού καθημερινά
  • Nezavisimaya Gazeta - επιρροή ιδιόκτητο καθημερινά
  • Trud - αριστερών τάσεων καθημερινά, που ανήκει Promsvyazbank
  • Argumenty i Fakty - δημοφιλή εβδομαδιαία, που ανήκει Promsvyazbank
  • Novaya Gazeta - δύο φορές την εβδομάδα, που είναι γνωστή για την ερευνητική δημοσιογραφία της
  • Το Moscow Times - αγγλόφωνη ημερήσια
  • Η Μόσχα Νέα - στην αγγλική γλώσσα εβδομαδιαία
Τηλεόραση
  • Ρωσία Ένα - εθνικού δικτύου, που διοικούνται από κρατικές Ρωσική Κρατική Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο Broadcasting Company (VGTRK)
  • Channel One - εθνικό δίκτυο, κατά 51% από κράτος, το 49% από ιδιώτες μετόχους
  • NTV - εθνικό δίκτυο, που ανήκει στην κρατική Gazprom
  • Κέντρο TV - που ανήκει από την κυβέρνηση της πόλης της Μόσχας
  • Ren TV - Μόσχα με βάση το εμπορικό σταθμό με ισχυρό περιφερειακό δίκτυο, ελέγχεται κατά πλειοψηφία από μέσα μαζικής ενημέρωσης που κατέχουν NMG
  • RT - με κρατική χρηματοδότηση, το διεθνές αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι, μέσω δορυφόρου
Ραδιόφωνο
  • Ραδιόφωνο Ρωσία - εθνικό δίκτυο τρέχουν από κρατικές ρωσικές Κρατική Τηλεόραση και Ραδιοφωνία Broadcasting Company (VGTRK)
  • Ekho Moskvy - συντακτικά-ανεξάρτητο σταθμό, ανήκουν κατά πλειοψηφία από την κρατική Gazprom
  • Radio Mayak - κρατικά εθνικό δίκτυο
  • Russkoye Radio - μεγάλες ιδιωτικό δίκτυο, η μουσική που βασίζεται
  • Η Φωνή της Ρωσίας - κρατικά εξωτερική υπηρεσία, μεταδίδει στα αγγλικά και άλλες γλώσσες
  • πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...