Πλήρη στήριξη στον Παπαδήμο ζήτησε ο Ρομπάι - Στο επόμενο Eurogroup η 6η δόση

Την πλήρη στήριξη στη στρατηγική της νέας κυβέρνησης ζήτησε από τους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Λουκά Παπαδήμο, παραπέμποντας..
ουσιαστικό στο επόμενο Eurogroup για την οριστική εκταμίευση της 6ης δόσης.
Πλήρη στήριξη στον Παπαδήμο ζήτησε ο Ρομπάι - Στο επόμενο Eurogroup η 6η δόση
Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος: "Το Eurogroup θα πρέπει στην επόμενη συνάντησή του (σσ: τέλη Νοεμβρίου) να είναι σε θέση να συμφωνήσει για την εκταμίευση της 6η δόσης".
Ο κ. Ρομπάι πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα και διαβεβαίωσε τον κ. Παπαδήμο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα.
"Όσον αφορά την ευρύτερη κατάσταση στην ευρωζώνη, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο", παρατήρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. "Όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να πράξουν ό, τι άπτεται της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα, η ανάπτυξη και η απασχόληση", κατέληξε.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...