Σουηδία προφίλ της χώρας


Η θέση της Σουηδίας ως μια από τις πιο ανεπτυγμένες μετα-βιομηχανική του κόσμου κοινωνίες φαίνεται θεμελιωδώς ασφαλής.
Η ανεργία είναι χαμηλή και η οικονομία ισχυρή. Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στο επίκεντρο της «σουηδικό μοντέλο», το οποίο αναπτύχθηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι κυβέρνησαν για τα περισσότερα από τα τελευταία 70 χρόνια, μέχρι το 2006..

ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ

Αυτή η μικτή οικονομία που διαθέτουν παραδοσιακά συγκεντρωτικό τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις και μια βαριά φορολογία επιδοτούμενες δίκτυο κοινωνικής ασφάλισης. Οι Σουηδοί απολαμβάνουν ακόμα ένα προηγμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και το βιοτικό τους επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής είναι σχεδόν δεν υστερεί σε κανέναν.
Η χώρα είναι επίσης ένα κοινό προορισμό για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο - μετανάστες αποτελούν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της.
Σουηδοί ψήφισαν σε δημοψήφισμα το 1980 για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, και η χώρα άρχισε να αντιδραστήρες εκτός λειτουργίας το 1999. Ωστόσο, οι φόβοι σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια έπεισε την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση το 2009, και τα σχέδια βρίσκονται στο τραπέζι για να αντικαταστήσει υπόλοιπες 10 αντιδραστήρες της χώρας.
Σκάφη γραμμή κατά μήκος των ακτών της Στοκχόλμης
Exlusive περιοχή προκυμαία της Στοκχόλμης, Strandvägen
Η Σουηδία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ουδετερότητά της. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε μια σειρά σουηδοί πολιτικοί να αντιμετωπίσουν τους διεθνείς ρόλους, συχνά μεσολαβώντας μεταξύ συγκρουόμενων ομάδων ή ιδεολογίες. Με τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, η Σουηδία αισθάνθηκε είναι σε θέση να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1995, αν και αρνείται ακόμα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
Η Σουηδία ήταν μία από τις τρεις χώρες της ΕΕ να μη συμμετάσχουν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Στο πρώτο δημοψήφισμα για την ένταξη μετά από την εισαγωγή του ευρώ σε 12 από 15 χώρες της ΕΕ, της Σουηδίας ψηφοφόροι το απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία το Σεπτέμβριο του 2003.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ

  • Πλήρες όνομα: Βασίλειο της Σουηδίας
  • Πληθυσμός: 9.300.000 (ΟΗΕ, 2010)
  • Πρωτεύουσα: Στοκχόλμη
  • Περιοχή: 449.964 τετραγωνικά χιλιόμετρα (173.732 τετραγωνικά μίλια)
  • Κύρια γλώσσα: Σουηδικά
  • Κύρια θρησκεία: Χριστιανισμός
  • Προσδόκιμο ζωής: 80 χρόνια (άντρες), 84 χρόνια (γυναίκες) (ΟΗΕ)
  • Νομισματική Μονάδα: 1 σουηδική κορώνα = 100 μεταλλεύματος
  • Κύρια εξαγωγές: Μηχανήματα και εξοπλισμός μεταφορών, τα προϊόντα χάρτου, τα χημικά προϊόντα
  • Κατά κεφαλήν ΑΕΕ: ΗΠΑ 48.930 δολάρια (Παγκόσμια Τράπεζα, 2009)
  • Internet domain: . se
  • Διεθνής Κωδικός κλήσης: 46

ΗΓΈΤΕΣ

King: Carl XVI Gustaf
Πρωθυπουργός: Fredrik Reinfeldt
Η Συμμαχία για τη Σουηδία, ένα κεντροδεξιό συνασπισμό με επικεφαλής τον αρχηγό κόμματος των Μετριοπαθών Fredrik Reinfeldt, ήρθε στην εξουσία στις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2006, που έληξε στις 10 χρόνια διακυβέρνησης από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Fredrik Reinfeldt
Νίκη Fredrik Reinfeldt τελείωσε μια δεκαετία σοσιαλδημοκράτης κανόνα
Διοικητικό με ένα λεπτό επταθέσιο πλειοψηφία κατά την πρώτη θητεία της, η κυβέρνηση του κ. Reinfeldt για μείωση των φόρων εισοδήματος, στολισμένα οφέλη και πωλούνται περιουσιακά στοιχεία του κράτους.
Έχοντας εξασφαλίζει την ταχεία οικονομική ανάκαμψη της Σουηδίας από το 2008, ο κ. Reinfeldt φαινόταν εξασφαλισμένη για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία εν όψει των εκλογών του 2010 και έγινε ο πρώτος κεντροδεξιός PM να επανεκλεγεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ωστόσο, η Συμμαχία για τη Σουηδία του υπολείπονταν σε ένα συνολικό πλειοψηφία από δύο έδρες, και ο κ. Reinfeldt σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού μειοψηφίας. Η αντι-μεταναστευτική σουηδοί έγινε η πρώτη δεξιά κόμμα της Σουηδίας για να κερδίσει έδρες στο κοινοβούλιο.
Η αντιπολίτευση κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι κυβέρνησαν τη Σουηδία για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, υπέστη μια οδυνηρή ύφεση για την υποστήριξη.
Μετά από να γίνει αρχηγός του κόμματος του δεξιού κόμματος των Μετριοπαθών, το 2003, ο κ. Reinfeldt θα μετακινηθεί προς το πολιτικό κέντρο, τόνωση της κριτικής του κράτους πρόνοιας της Σουηδίας και υιοθετώντας μια συναινετική προσέγγιση. Υποστηρίζει την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διακομματική στήριξη.
Γεννημένος το 1965, Fredrik Reinfeldt εντάχθηκε πτέρυγα της νεολαίας του κόμματός του το 1991. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

ΜΈΣΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ

Σουηδικό κοινό να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία από δημόσιες και εμπορικές υπηρεσίες μετάδοσης.
Δημόσια τηλεόραση διοικείται από Sveriges Television (SVT). Ο κύριος ανταγωνιστής της είναι εμπορικό δίκτυο TV4. Η Σουηδία είναι το σπίτι με τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης γίγαντες Bonnier και το Modern Times Group (MTG).
Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν πολλαπλά κανάλια καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης. Επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT) ξεκίνησε από την SVT για το 1999? Τα συνδρομητικά κανάλια μεταδίδουν σε μορφή. Αναλογική τηλεόραση ήταν κλειστό στα τέλη του 2007.
Δημόσια ραδιόφωνο διοικείται από Sveriges Radio. Υπάρχουν σχεδόν 100 ιδιωτικά ραδιόφωνα? Μερικοί είναι μέρος του σχεδόν εθνικών δικτύων.
Τα περισσότερα σουηδικά σπίτια να λάβει μια ημερήσια εφημερίδα και η χώρα είναι μεταξύ των κορυφαίων καταναλωτών των εφημερίδων ανά τον κόσμο. Πολλοί τίτλοι έχουν μια περιφερειακή αναγνωστικό κοινό. Η κυβέρνηση επιχορηγεί εφημερίδες, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις τους.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2010, περίπου 8.400.000 Σουηδοί ήταν σε απευθείας σύνδεση - περισσότερο από το 92% του πληθυσμού.V4. Η Σουηδία είναι το σπίτι με τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης γίγαντες Bonnier και το Modern Times Group (MTG).
πππΤα περισσότερα νοικοκυριά έχουν πολλαπλά κανάλια καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης. Επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT) ξεκίνησε από την SVT για το 1999? Τα συνδρομητικά κανάλια μεταδίδουν σε μορφή. Αναλογική τηλεόραση ήταν κλειστό στα τέλη του 2007.
Δημόσια ραδιόφωνο διοικείται από Sveriges Radio. Υπάρχουν σχεδόν 100 ιδιωτικά ραδιόφωνα? Μερικοί επναι μέρος του σχεδόν εθνικών δικτύων.
Τα περισσότερα σουηδικά σπίτια να λάβει μια ημερήσια εφημερίδα και η χώρα είναι μεταξύ των κορυφαίων καταναλωτών των εφημερίδων ανά τον κόσμο. Πολλοί τίτλοι έχουν μια περιφερειακή αναγνωστικό κοινό. Η κυβέρνηση επιχορηγεί εφημερίδες, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις τους.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2010, περίπου 8.400.000 Σουηδοί ήταν σε απευθείας σύνδεση - περισσότερο από το 92% του 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...