Κατάσκοπος της θάλασσας

Το σκάφος του James Bond στην ταινία «Casino Royale» είναι, απλά, ό,τι πιο φίνο έχει να επιδείξει η βρετανική ναυπηγική.
Με έδρα την πόλη Poole στο Dorset, η Sunseeker θεωρείται το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Γηραιάς Αλβιόνας..

με 280 και πλέον σκάφη τον χρόνο και ετήσιο τζίρο περίπου 185 εκατ. στερλίνες. Υιοθετώντας μοντέρνα πρότυπα, η σχεδιαστική ομάδα που ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά στο Predator 108 δημιούργησε μια υπερκατασκευή πλούσια σε καμπύλες, σε ασημί απόχρωση, που σε συνδυασμό με τη μαύρη γάστρα και τις γεωμετρικές γυάλινες επιφάνειες κινείται ανάμεσα στο παραδοσιακό και το φουτουριστικό στοιχείο. Το deck ντύνεται εξ ολοκλήρου με teak, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί η ανοιγόμενη οροφή. Επτά στρώματα ηλιοθεραπείας και ένα κυκλικό τζακούζι μετατρέπουν την περιοχή της πλώρης σε μια όαση χαλάρωσης, ενώ πρύμα είναι τοποθετημένο ένα κομψό καθιστικό για 8 άτομα. Το εσωτερικό του σκάφους είναι μοντέρνο και απέριττο με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και το δέρμα, ενώ ο τεχνητός φωτισμός, πέρα από τους λαμπτήρες ιωδίνης (spots), προέρχεται και από led που προσαρμόζονται περιμετρικά της οροφής. Το καθιστικό περιλαμβάνει δύο μεγάλους καναπέδες και ένα μπαρ. Ενα Predator δεν θα μπορούσε να υπολείπεται στον τομέα της ταχύτητας. Ετσι, για τη μέγιστη ταχύτητα των 42 κόμβων φροντίζουν τρεις κινητήρες πετρελαίου ισχύος 7.300 ίππων, που καταλήγουν σε ένα σύστημα πρόωσης επιφανείας.
H ναυαρχίδα της Magnum Marine αναμένεται να καθελκυστεί το 2012. Διά χειρός Alberto Mancini, το 100άρι Magnum είναι ένα σκάφος από το μέλλον. Αποχρώσεις του γκρι, minimal διακόσμηση και άφθονο teak εισάγουν το design τού αύριο με καθηλωτικό τρόπο.

SUNSEEKER HELLAS, Λ. Ποσειδώνος 15, 174 55, Aλιμος, τηλ. 210-9843522, info@sunseeker-hellas.com

Ολικό μήκος: 32,90 μέτρα
Πλάτος: 6,30 μέτρα
Αριθμός καμπίνων: 4+πληρώματος
Κινητήρες: 2 ή 3
Ισχύς κινητήρων: 4.800 ή 7.300 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα με δύο κινητήρες: 32 κόμβοι
Μέγιστη ταχύτητα με τρεις κινητήρες: 42 κόμβο


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...