Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι, οι περισσότεροι άστεγοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη το τελευταίο δεκαήμερο..
Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται τα θύματα από τις πλημμύρες και τα δυστυχήματα σε ολισθηρούς δρόμους.

Οι ανατολικές περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου έχουν πληρώσει το βαρύτερο τίμημα, με την Ουκρανία να καταγράφει 185 νεκρούς και τον αντίστοιχο αριθμό στην Πολωνία να ανέρχεται πλέον στους 68. Στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν άστεγοι, συχνά σε κατάσταση μέθης.

ΙΤΑΛΙΑ

Οι νεκροί από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχουν φτάσει τους 25.

Το τελευταίο θύμα είναι μια άστεγη γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, η οποία έχασε τη ζωή της από κρυοπληξία σε άλσος έξω από την πόλη Μόντζα, παρά την κινητοποίηση των εθελοντών που προσπαθούν να μεταφέρουν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας όσους περισσότερους αστέγους μπορούν.

Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για «πολικές θερμοκρασίες», τις χαμηλότερες των τελευταίων 56 χρόνων.

Οι ιταλικές Αρχές έκαναν γνωστό ότι λόγω της αυξημένης κατανάλωσης φυσικού αερίου των ημερών αυτών, από αύριο είναι πιθανό  να περιορισθεί η παροχή του στις βιομηχανίες ώστε να μπορέσει να συνεχισθεί  η τροφοδότηση των νοικοκυριών.

Στη Ρώμη, τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα, λόγω του πάγου που συνεχίζει να καλύπτει τα πεζοδρόμια σε πολλές περιφερειακές συνοικίες.

Σε αυτοκινητόδρομο της Απουλίας, στο ύψος της πόλης Φότζια, εκατοντάδες οδηγοί έχουν μείνει εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Αδυνατούν να προχωρήσουν, εξακολουθεί να χιονίζει και η Πολιτική Προστασία έχει κινητοποιήσει ελικόπτερα
για να προσπαθήσει να τους μεταφέρει σε ασφαλή περιοχή.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Στη Λιθουανία, 12 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το ψύχος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 23 νεκρούς, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Στη Βουλγαρία, 15 άνθρωποι πνίγηκαν στις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την τήξη του χιονιού, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Δώδεκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το ψύχος στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, ενώ περίπου 50 χρειάσθηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων ή δηλητηριάσεων από αναθυμιάσεις ελαττωματικής σόμπας.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια και νοτιοανατολική Αλβανία. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και ο παγετός εξακολουθούν να κρατούν αποκλεισμένες περίπου 40 κοινότητες, κυρίως στο βορρά.

Οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία στην Κορυτσά και σε άλλες περιοχές της βόρειας Αλβανίας, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε ορισμένες περιοχές, το θερμόμετρο «άγγιξε» χθες τους -20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ο αριθμός των θανάτων από υποθερμία στην Πολωνία από την αρχή του κύματος ψύχους πριν από ένδεκα ημέρες ανέρχεται πλέον σε 68, καθώς άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Πάντως ο καιρός έχει κάπως βελτιωθεί και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ανέβηκαν από χθες Δευτέρα στους -12 βαθμούς Κελσίου, από τους -24 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άστεγοι και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. Η αστυνομία ζητάει από τους κατοίκους να επισημαίνουν στις Αρχές τα μέρη στα οποία βρίσκονται πρόσωπα χωρίς σταθερή κατοικία.

Συνολικά, από τις αρχές Νοεμβρίου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από υποθερμία στην Πολωνία.

Επιπλέον, εξαιτίας του ψύχους έχουν προκληθεί πολλές πυρκαγιές και δηλητηριάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα από ελλατωματικές θερμάστρες. Κατά το τελευταίο 24ωρο, 22 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, δύο από τους οποίους έχασαν τη
ζωή τους.

Συνολικά, μετά την απότομη πτώση των θερμοκρασιών στις 27 Ιανουαρίου, περισσότερες από 4.000 πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην Πολωνία, με αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 200.

ΤΣΕΧΙΑ

Στην Τσεχία, ένας 44χρονος υπέκυψε από το κρύο σε μια ξύλινη καλύβα σε προάστιο της Πράγας. Το κύμα ψύχους έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 20 ανθρώπους στην Τσεχία, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...