Ιταλία Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η εισαγγελέας αρμόδια για τις προκαταρκτικές έρευνες Μαρία Γκράτσια Ντομάνικο, αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι..
με την κατηγορία της συνέργειας στην αποκάλυψη δικαστικού απόρρητου.

Η υπόθεση σχετίζεται με την συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με δυο επιχειρηματίες οι οποίοι, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, έλαβε χώρα στις 24 Δεκεμβρίου του 2005 στην γνωστή βίλα του 'Αρκορε. Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να άκουσε ηχοταινία με διάλογο του κεντροαριστερού πολιτικού, Πιέρο Φασίνο, με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, κατά τον οποίο ο Φασίνο τόνιζε ότι «αν πραγματοποιούνταν συγκεκριμένες ιδιοκτησιακές και μετοχικές αλλαγές, η κεντροαριστερά θα μπορούσε να αποκτήσει δική της, ουσιαστικά, τράπεζα».


Ο διάλογος κατέληξε στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού συντηρητικού τύπου, που ανήκει, σε μεγάλο βαθμό, στον όμιλο Μπερλουσκόνι.


Ο 'Καβαλιέρε' τόνισε ότι «δεν άκουσε ποτέ την ηχοταινία στην οποία αναφέρονται οι δικαστικοί, διότι, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα το θυμόταν οπωσδήποτε». Η εισαγγελέας Ντομάνικο εκφράσθηκε όμως υπέρ της παραπομπής του σε δίκη. Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 15 Μαρτίου.


Είναι η τέταρτη κατά σειρά δίκη του Μπερλουσκόνι στο δικαστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.


Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την πρωθυπουργία και ότι -αντιθέτως- εννοεί να στηρίξει πιο δυναμικά τον σημερινό γραμματέα του κόμματός του Αντζελίνο Αλφάνο.


Παράλληλα, θέλησε να επανέλθει, με τον γνωστό του τρόπο, και στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας: «Με κατηγόρησαν για τα πάντα, το μόνο που δεν μου είπαν είναι ότι είμαι γκέι. Αλλά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Όσοι περισσότεροι είναι, τόσο λιγότερο επικίνδυνο ανταγωνισμό πρέπει να αντιμετωπίσω», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε κατόπιν ότι «φυσικά αστειευόταν».

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...