Υπό την πίεση αντιδράσεων Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος των νησιών Μαλδίβες

Ο πρόεδρος των νησιών Μαλδίβες, Μοχάμεντ Νασίντ, παραιτήθηκε με διάγγελμά του στην τηλεόραση της χώρας, μετά τις διαδηλώσεις που οδήγησαν σε ανταρσία της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί κατάληψη από στασιαστές αστυνομικούς των εγκαταστάσεων της κρατικής τηλεόρασης στις Μαλδίβες..


Στο διάγγελμά του ο Μ.Νασίντ ανακοίνωσε ότι παραχωρεί την εξουσία στον αντιπρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Γουαχίντ Χασάν Μανίκ.


Ο Νασίντ δήλωσε ότι το να παραμείνει στην εξουσία θα οδηγούσε στην χρήση βίας εναντίον του λαού του.


Ο Νασίντ κέρδισε πανηγυρικά στις εκλογές του 2008. Ωστόσο, δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη σύλληψη ενός δικαστή που ο Νασίντ κατηγορούσε ότι συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο των νησιών Μαουμούν Αμπντούλ Γκεϊούμ, ο οποίος κυβερνούσε τη χώρα για 30 χρόνια.


Στασιαστές αστυνομικοί κατέλαβαν την Τρίτη την κρατική τηλεόραση και μετέδωσαν εκκλήσεις προς τον λαό να βγει στους δρόμους για να ανατρέψει τον πρόεδρο Μ.Νασίντ, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το αρχηγείο του στρατού, μαζί με αστυνομικούς και ορισμένους στρατιώτες που αψήφησαν τις διαταγές για τη διάλυση της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.





 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...