Επίδειξη ισχύος του Πούτιν σε εκδήλωση μνήμης «Οι υποστηρικτές μου είναι υπερασπιστές της πατρίδας» είπε μεταξύ άλλων

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής ισχύος εν όψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου προέβη σήμερα ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε ένα κοινό 130.000 υποστηρικτών του στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας..

«Οι υποστηρικτές μου είναι οι υπερασπιστές της πατρίδας», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα, 23η Φεβρουαρίου, που είναι αργία στη Ρωσία επειδή γιορτάζεται η «Μνήμη των Υπερασπιστών της Πατρίδας», μια εκδήλωση που καθιερώθηκε επί ΕΣΣΔ.

«Δεν θα επιτρέψω επεμβάσεις στις εθνικές υποθέσεις, γιατί έχουμε την δική μας θέληση. Είμαστε ένα έθνος της νίκης. Είναι στα γονίδιά μας. Η μάχη για την Ρωσία συνεχίζεται. Και θα την κερδίσουμε», επεσήμανε ο κ. Πούτιν σε έντονο πατριωτικό τόνο μιλώντας στην ογκώδη συγκέντρωση που με σύνθημα «Υπερασπιστείτε τη Χώρα» είχε σκοπό να δώσει μια «απάντηση» στις πρόσφατες διαδηλώσεις εναντίον του, καθώς καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση για νοθεία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

«Στεναχωριέμαι αφάνταστα που στην Ρωσία σήμερα υπάρχουν τόσα προβλήματα, όπως η αδικία, η ανισότητα και η φτώχεια», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός που θέλεινα ξαναγίνει πρόεδρος. Και σημείωσε: «ονειρεύομαι κάθε πολίτη στη χώρα αυτή να ζει ευτυχισμένος και σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να ζούμε σε αρμονία κι ομόνοια μεταξύ μας».

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 130.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση, ανεμίζοντας ρωσικές σημαίες και μπαντιέρες του κόμματος του Πούτιν. Κάποιοι κρατούσαν πανό με το εξώφυλλο του περιοδικού «Time», όταν ο Πούτιν ανακηρύχθηκε «Ανδρας της Χρονιάς» το 2007, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ψηφίστε σταθερότητα-ψηφίστε Πούτιν» και «Αν όχι ο Πούτιν, ποιος;».

Ωστόσο, η αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει το ρωσικό καθεστώς ότι πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους για να πηγαίνουν στις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις. Οπως αναφέρει ο Ντάνιελ Σάνφορντ, ανταποκριτής του BBC στη ρωσική πρωτεύουσα, όλοι όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση δεν ήταν αναγκαστικά υποστηρικτές του κ. Πούτιν. Ο κ. Σάνφορντ επικαλείται τις μαρτυρίες δυο σιδηροδρομικών που δήλωσαν ότι οι διευθυντές τους τους υποχρέωσαν να πάνε, ενώ μια ομάδα φοιτητών υποστήριξε ότι τους πλήρωσαν για να παρευρεθούν και μάλιστα τους είπαν ότι επρόκειτο για κάποιο φεστιβάλ. Το μόνο που έμοιαζε όμως με μουσικό φεστιβάλ ήταν απλώς η συναυλία, αμέσως μετα την ομιλία του Πούτιν, του δημοφιλούς ρωσικού ροκ συγκροτήματος Lubeh.

Την ίδια ώρα, σε άλλα σημεία της Μόσχας πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές διαδηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού, από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, το εθνικιστικό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και μια συντηρητική οργάνωση του πολιτικού αναλυτή Σεργκέι Κιργκινιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...