Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, 1-0 στο Περιστέρι

Το απόλυτο «5 στα 5» έκανε ο Ολυμπιακός που έφυγε με το «τρίποντο» της νίκης από το Περιστέρι επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και διατηρήθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το γκολ της νίκης για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσε ο Νταβίντ Φουστέρ στο 32ο λεπτό του αγώνα, ενώ συγχρόνως ο Ατρόμητος του Ντούσαν Μπάγεβιτς υποχρεώθηκε στην πρώτη του φετινή ήττα.
Ο Ατρόμητος μπήκε μεν ορεξάτος στο γήπεδο για να περιορίσει και να απειλήσει το λογικό φαβορί του αγώνα, όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις τα καρέ του Κάρολ που ουσιαστικά χρειάστηκε να επέμβει μόλις μια φορά στο πρώτο μέρος, σε προβολή του Λαζαρίδη από κόρνερ του δραστήριου Επστάϊν στο 24΄.
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 32΄ με περιπετειώδη τρόπο: Από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας από δεξιά η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Μοντέστο με κεφαλιά έδωσε στον Μήτρογλου που με νέα γυριστή κεφαλιά προσπάθησε από κοντά να σκοράρει, όμως ο Λαζαρίδης στον προσπάθειά του να απομακρύνει έδιωξε έτσαλα την μπάλα στο δοκάρι. Ο Φουστέρ δεν συγχώρησε το λάθος, πήρε το «ριμπάουντ» και με γυριστό σουτ έκανε το 0-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Το 1ο ημίχρονο έκλεισε με ένα καλό σουτ του Σκόνδρα στο 41΄ που πέρασε μόλις άουτ, κι ενώ στο 28΄ ο Ζαρντίμ έκανε αναγκαστική αλλαγή περνώντας τον Γκρέκο στη θέση του Παπάζογλου, που τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στον ώμο.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προτίμησε να χτυπά στις αντεπιθέσεις και να δώσει χώρο στον Ατρόμητο, που είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα, η ομάδα του Ζαρντίμ ήταν εκείνη που απείλησε για το 0-2, όταν στο 75΄ ο Φουστέρ πάσαρε στον Γκρέκο με κεφαλιά, αλλά ο Ιταλός μέσος πλάσαρε άουτ στην έξοδο του Ιτάνζ. Ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 77΄, όταν ο Μασάντο μπήκε στην περιοχή του Ατρόμητου, ελευθερώθηκε αλλά σούταρε άστοχα.
Στο 87΄ ο Ατρόμητος είχε μια καλή στιγμή από φάση διαρκείας, όμως το σουτ του Μπρίτο από το ύψος της περιοχής κόντραρε στον Μασάντο και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τους Πειραιώτες που πανηγύρισαν την 5η τους σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παππάς (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουμπίνιο, Ιγκλέσιας, Σκόνδρας - Χολέβας, Ντιόγκο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς) : Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Επστάιν, Δημούτσος (78΄ Π. Γκαρσία), Κούτσι (57΄ Καραμάνος), Σουμπίνιο (60΄ Μπέλιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (78΄ Σιόβας), Μασάντο, Παπάζογλου (28΄ Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Μήτρογλου (Ντιόγκο), Κοντρέρας, Φουστέρ, Χολέβας, Μανωλάς.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...