Συναρπαστικό ματς στα Χανιά στη νίκη του Πλατανιά

Πολύ ωραίο παιχνίδι με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ έγινε στα Χανιά όπου ο Πλατανιάς νίκησε την Ξάνθη με 3-2 για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Γκλέισον (αυτογκόλ 48') και Ντόε (84', 90'+) και για τους φιλοξενούμενους οι Γκλέισον (11'), Βασιλακάκης (89')..
Η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, λόγω αποβολής του Μαρίν στο 39'.
Μόλις στο 11ο λεπτό οι ακρίτες πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκλέισον εξαπέλυσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή, ο Φώτης Κηπουρός αιφνιδιάστηκε και οι φιλοξενούμενοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ 0-1. Οι παίκτες του Χατζηνικολάου, μετά το πρώτο σοκ αντεπιτέθηκαν, κυριάρχησαν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, παρότι είχαν ορισμένες καλές στιγμές με κορυφαία όλων το πλασέ του Ουκάρ που έφυγε λίγο άουτ στο 16'. Όμως, πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν, όταν ο Μαρίν χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρτσάκη και αποβλήθηκε αφήνοντας τη Ξάνθη με δέκα παίχτες.
Με την έναρξη του δεύτερου μισού του αγώνα, ο Πλατανιάς ισοφάρισε. Μετά από σέντρα του Γκονζάλες, ο Γκλέισον δεν υπολόγισε σωστά και στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του 1-1. Από το σημείο εκείνο, οι γηπεδούχοι άσκησαν... αφόρητη πίεση στην Ξάνθη και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Τζάνη στο 62' (αστόχησε προ κενής εστίας) τον Αναστασάκο στο 67' (απέκρουσε ο Βιβιανί) και τον Ουντότζι στο 77' (άουτ). Έξι λεπτά πριν το τέλος (84'), ο Ντόε με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-1 φέρνοντας τον Πλατανιά αγκαλιά με τη νίκη, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 89' με τον Βασιλακάκη (2-2) στη μοναδική τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, ο Λόρενς Ντόε με νέα κεφαλιά στις καθυστερήσεις (90'+) διαμόρφωσε το τελικό 3-2.
Κίτρινες: Μαρτσάκης, Αναστασάκος, Ντόε - Μπέρτος, Ντάνι, Μπαεβανίδης, Βιβιανί
Κόκκινη: Μαρίν (39΄)
Διαιτητής: Ντίτσιος (Πρέβεζας)
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος (87΄ Μιρτσέτα), Μαρτσάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊζιτς (78΄ Γιακουμάκης), Ουντότζι, Ουκάρ (46΄ Γκονζάλες), Λόρενς
Ξάνθη (Γιάννης Παπαδημητρίου): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Μαρίν, Μαρκόφσκι (61΄ Μάνταλος), Μαρσελίνιο (76΄ Φλίσκας), Βασιλακάκης, Πίντο, Βάλλας, Ντάνι, Ρανός (42΄ Πλατέλλας)

Ο Κωστένογλου αναλαμβάνει τη Ξάνθη
Ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός προπονητής του ακριτικού συγκροτήματος, Γιάννης Παπαδημητρίου, με δήλωσή του αμέσως μετά το σημερινό ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη. «Από αύριο είναι μια νέα μέρα με προπονητή της ομάδας τον Νίκο Κωστένογλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παπαδημητρίου, ανακοινώνοντας τον αντικαταστάτη του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΕΡΑΣΠΟΡ, ΑΠΕ
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...