Πρώτη νίκη για την Κέρκυρα, 2-1 τον ΟΦΗ

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Κέρκυρα που επικράτησε με 2-1 στο νησί των Φαιάκων του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 5η2 αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Αγρίτης (29΄) και Γιάντσης (32΄), ενώ για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ο Σόουζα μείωσε σε 2-1 στο 57΄.
όμως η Κέρκυρα άντεξε, παρά το ότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 76ο λεπτό λόγω αποβολής του Κοντοδήμου με 2η κίτρινη κάρτα.
Καλό και με γρήγορο ρυθμό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με πολλές προσωπικές «μάχες» στη μεσαία γραμμή. Η Κέρκυρα μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα, πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ και προσπάθησε να βρει δρόμους μέσα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ευτύχησε όμως η ομάδα του Μάντζιου μέσα σε ένα τρίλεπτο να πετύχει δύο γκολ: Πρώτα στο 29ο λεπτό ο Ανέστης Αγρίτης όταν ο έμπειρος επιθετικός «κρέμασε» με ωραία λόμπα με το δεξί τον Γουναρίδη δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Γιάντση να ξεσηκώσει τις κερκίδες. Τότε ο Δημήτρης Γιάντσης, που αντικατέστησε στο 26' τον τραυματία Μπάρκογλου, κέρδισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των Κρητικών. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Σϊσιτς αποτελούσε τον κύριο εκφραστή των προσπαθειών των Κρητικών μη μπορώντας όμως να βρει διαδρόμους μέσα στην άμυνα των γηπεδούχων.
Ό,τι δεν πέτυχε ο ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά του 1ου ημιχρόνου το πέτυχε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης: Στο 57ο λεπτό ο Σόουζα με γυριστή κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 2-1 για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε στον ΟΦΗ την απαραίτητη ψυχολογία για να πιέσει για την ισοφάριση. Η αποβολή του Κοντοδήμου και το γεγονός ότι η Κέρκυρα έμεινε από το 76' με δέκα παίκτες έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, οι Κρητικοί πίεσαν ασφυκτικά ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας άντεξε και το σκορ δεν άλλαξε.
Στο 89΄ ο ΟΦΗ έχασε σπάνια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά εξ΄επαφής του Παπάζογλου σε κενή εστία, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, και το σφύριγμα της ληξης βρήκε τους παίκτες της Κέρκυρας να πανηγυρίζουν τη νίκη που έδωσε τη ευκαιρία η ομάδα να «ξεκολλήσει» από την ουρά της βαθμολογίας.
Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Λεόν, Γιάντσης, Καραλής
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μάντζιος): Αναστασόπουλο, Βενέτη, Καραλή, Ηλιάδη, Αγρίτη, Μπάρκογλου (26' Γιάντσης, 81' Αρμένης), Λεόν (72' Χαμπλ), Έντερ, Κρητικό, Κοντοδήμο, Ζουμπουλάκη.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (74' Περογαμβράκης), Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46' Ζορμπάς), Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης (46' Βιτώρος), Σόουζα, Σίσιτς.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΠΕ
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Σπύρος Αμπελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...