ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΚΑΣΙΛΙΑΣ Ο εστιάτορας που έγινε σύμβολο των διαδηλωτών

Ο εστιάτορας που έγινε σύμβολο των διαδηλωτών  Ο 49χρονος Αλμπέρτο Κασίλιας, όρθωσε το ανάστημά του στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων και τους εμπόδισε να μπουν στο κατάστημά του, όπου είχαν καταφύγει διαδηλωτές..
Την ημέρα της μεγάλης διαδήλωσης στη Μαδρίτη κι ενώ η αστυνομία έδειχνε υπερβολικό ζήλο για τη διάλυσή της, όπως στην περίπτωση ενός διαδηλωτή που τον κρατούσαν από τα χέρια, τον λαιμό και τα πόδια έξι αστυνομικοί, ένας απλός εστιάτορας, ο 49χρονος Αλμπέρτο Κασίλιας, όρθωσε το ανάστημά του στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων και τους εμπόδισε να μπουν στο κατάστημά του, όπου είχαν καταφύγει διαδηλωτές.

Η σχετική φωτογραφία κυκλοφόρησε γρήγορα στο Διαδίκτυο και ο κύριος Κασίλιας έγινε ήρωας και συνώνυμο της αλληλεγγύης. Μάλιστα το γεγονός είχε και συνέχεια, αφού την επομένη, πλήθος κόσμου έσπευσε στο μαγαζί του για να τον ευχαριστήσει, να του σφίξει το χέρι, να τον αγκαλιάσει και να τον επευφημήσει κι εκείνος, φανερά συγκινημένος, τους ευχαριστούσε.
Το βίντεο
Μεταξύ του πλήθους ήταν κι ένας άνεργος άνδρας 55 ετών, που του δήλωσε πως θα ξόδευε τα τελευταία του τρία ευρώ για να πιει μια μπίρα στην υγειά του. Μάλιστα, το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ έγινε επίσης τεράστιο χιτ.
Ο εστιάτορας που έγινε σύμβολο των διαδηλωτών
Με τέτοια επιτυχία, ήταν λογικό να τον «κυνηγήσει» ο Τύπος. Πρώτοι τον εντόπισαν οι ρεπόρτερ της «El Pais», στους οποίους και εξήγησε ότι δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς να μπουν γιατί μέσα στο μαγαζί ήταν πολύς κόσμος, νέοι, γέροι και παιδιά, και φοβήθηκε μη γίνει «σφαγή». Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο το εστιατόριο που διευθύνει -το «Prado»- έγινε? άσυλο, είπε πως αρχικά είδε μπροστά στο μαγαζί του έναν νεαρό που αιμορραγούσε από τα χτυπήματα των αστυνομικών και τον έβαλε στο μαγαζί και στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι, όλοι χωρίς καλυμμένα πρόσωπα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Επίσης, έτσι όπως στεκόταν στην είσοδο του εστιατορίου, η συμπεριφορά των αστυνομικών του φάνηκε υπερβολική. «Προσέξτε, είμαι ψηφοφόρος του Λαϊκού Κόμματος, ψηφίζω τον Ραχόι» δήλωσε, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν είχε κανένα «συμφέρον» να υπερβάλει ως προς τη βία των αστυνομικών. «Είμαι υπέρμαχος της τάξης, αλλά αυτό που έβλεπα ξεπερνούσε κάθε λογική και ηθική».
«Ούτε είμαι ήρωας. Κάθε πολίτης θα έκανε το ίδιο» είπε, ενώ τόνισε πως τέτοια ωμή καταστολή έχει συναντήσει μόνο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο ίδιος εξάλλου ζούσε στη Λατινική Αμερική -στη Βενεζουέλα- από τα 22 του χρόνια, όπου και παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, μία κόρη κι έναν γιο.
Επέστρεψε στη Μαδρίτη πριν από 5 χρόνια μαζί με τον γιο του, που ήθελε να σπουδάσει Νομικά και που τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του, ενώ η σύζυγος και η κόρη του -που συμπτωματικά είχε γενέθλια την ημέρα των διαδηλώσεων στις 25 Σεπτεμβρίου- έμειναν στη Βενεζουέλα. «Δεν θέλω να τους πω και πολλά στο τηλέφωνο» είπε στους δημοσιογράφους, «δεν θέλω να τις ανησυχήσω για την κατάσταση εδώ στην Ισπανία» συμπλήρωσε.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...