«Καλπάζει» ο Πανιώνιος, 1-0 την ΑΕΚ που «βουλιάζει»

Τις τέσσερις νίκες έφτασε ο Πανιώνιος που επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη για τη 5η αγωνιστική και σκαρφάλωσε στην δεύτερη  θέση της βαθμολογίας. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ένας πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο Καμπάνταης στο 16ο λεπτό.
Η ΑΕΚ που είναι πια στον πάτο της βαθμολογίας, τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φούντα στο 87΄.
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο τη νίκη για να ανακάμψει ψυχολογικά και να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας, όμως μέσα στο γήπεδο φανέρωσε για άλλη μια φορά τις χτυπητές αδυναμίες της, που δεν της επιτρέπουν να είναι ούτε καν ανταγωνιστική σε σχέση με τους αντιπάλους της και αυτό φάνηκε και στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που απείλησαν στο πρώτο 20λεπτο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 14` σουτ του Γουνδουλάκη πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Αραμπατζή, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Στην αναταραχή που δημιουργήθηκε στο κέντρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Καμπάνταη, ο οποίος με ψύχραιμο κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 ανοίγοντας το σκορ για τους Νεοσμυρνιώτες στο 16ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καμπάνταης δεν πανηγύρισε το γκολ, αφού φαίνεται ότι δεν έχει ξεχάσει τα τρία χρόνια παρουσίας του στο στρατόπεδο της Ένωσης (2004 - 2007). Στο 33`, ο Πανιώνιος απείλησε και πάλι, όμως αυτή τη φορά από την κεφαλιά του Αραβίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.
Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του ο Βαγγέλης Βλάχος προχώρησε σε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, περνώντας στον αγώνα τους Γκερέϊρο και Φούντα. Παρόλα αυτά επιθετικά η ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε, ούτε απείλησε, καθώς ήταν ανορθόδοξος ο τρόπος που αναπτυσσόταν προς τα καρέ των Νεοσμυρνιωτών. Ο Πανιώνιος είχε ουσία στο παιχνίδι του και βρέθηκε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ: Στο 71` ο Κολοβός με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Αραμπατζή, όμως ο τελευταίος με εντυπωσιακή εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Παρά τη χαμένη ευκαιρία, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης ισοφαρίζοντας μάλιστα το καλύτερο ξεκίνημα που έχει σε πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας, αφού και τη σεζόν 1970-71 είχε τέσσερις νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες κάρτες: Γουνδουλάκης, Κολοβός, Ρόβας, Ανδράλας - Κατίδης, Μπουγαίδης, Ρίκκα, Αρκουδας, Φούντας, Γκερέιρο
Κόκκινες κάρτες: Φούντας (87` δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημ. Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης (79` Ανδράλας), Μενδρινός (59` Μιλοβάνοβιτς), Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης.
ΑΕΚ (Βαγ. Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο Φερνάντες, Κατίδης, Ρίκκα (68` Τσίτας), Φουρτάδο, Μπουγαίδης (46` Φούντας), Αρκουδας, Γρόντης, Κουρελλας (46` Γκερέιρο), Κουτρουμπής.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: ΑΠΕ
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Σπύρος Αμπελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...