Θέση υπέρ Ομπάμα με ρευστό ο Τζορτζ Σόρος

Ο Σόρος έχει υποσχεθεί 1 εκατ. δολάρια στην οργάνωση Priorities USA Action, η οποία χρηματοδοτεί τις διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα, καθώς και 500.000 δολάρια στις οργανώσεις Majority PAC και House Majority PAC, οι οποίες συμβάλλουν στην χρηματοδότηση των εκστρατειών των υποψηφίων των Δημοκρατικών για την επανεκλογή τους στο Κογκρέσο των ΗΠΑ..


Τύποις, οι επιτροπές αυτές δεν σχετίζονται με τις εκστρατείες. Δέχονται απεριόριστα ποσά από πρόσωπα, εταιρείες και συνδικάτα για να υποστηρίζουν υποψήφιους ή να προωθούν ζητήματα.

Ως φέτος, ο Σόρος, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes στα 19 δισ. δολάρια, διατηρούσε το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεισφοράς σε έναν εκλογικό κύκλο, με τα 27,5 εκατ. δολάρια που εκτιμάται ότι είχε δαπανήσει το 2004 για να ηττηθεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους.

Ωστόσο το ρεκόρ αυτό συνετρίβη φέτος από τον ιδιοκτήτη διαφόρων καζίνο στο Λας Βέγκας Σέλντον Έιντελσον, ο οποίος ανακοίνωσε πως διέθεσε 70 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους στις φετινές εκλογές.

Η νέα δωρεά του Σόρος αποκαλύφθηκε την Πέμπτη σε μια συγκέντρωση σημαντικών υποστηρικτών των Δημοκρατικών, την Democracy Alliance, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η οποία δημοσίευσε πρώτη την είδηση.

Τον Αύγουστο η Priorities USA συγκέντρωσε για πρώτη φορά περισσότερα από την Ρεπουμπλικανική αντίστοιχη οργάνωση, η οποία υποστηρίζει την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ, δηλαδή 10,1 εκατ. δολάρια έναντι 7 εκατ. δολαρίων. Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Priorities USA διέθετε 4,8 εκατ. δολάρια σε μετρητά διαθέσιμα, έναντι 6,3 εκατ. δολαρίων της οργάνωσης Restore Our Future.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...