Ισημερινός: Απελευθερώθηκαν οι δύο τουρίστριες που είχαν απαχθεί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο τουριστριών, οι οποίες απήχθησαν την Παρασκευή στο Ισημερινό, σε περιοχή του Αμαζονίου όπου δρα μια κολομβιανή εγκληματική οργάνωση στα σύνορα με την Κολομβία


Οι δύο γυναίκες αυστραλιανής και βρετανικής καταγωγής αντίστοιχα απελευθερώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού του Ισημερινού, όπως ανακοίνωσε το Κίτο.

Οι τουρίστριες που μετείχαν σε μια ομάδα επτά ατόμων -πέντε ξένων τουριστών και δύο ντόπιων- την οποία συνόδευαν ένας οδηγός και ένας ξεναγός, "εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν" από μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ζοσέ Σεράτο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Για την επίθεση που δέχτηκε η ομάδα των τουριστών ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο ωστόσο δεν ανακοίνωσε την απαγωγή.

Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν κοντά στο φυσικό δρυμό του Κουγιαμπένο, στη βορειο-ανατολική επαρχία Σουκούμπιος. Στην περιοχή αυτή δρα η κολομβιανή οργάνωση "Μαύροι Αετοί", μέλη της οποίας είναι πολλοί πρώην παραστρατιωτικοί.

Η περιηγητική ομάδα δέχτηκε την επίθεση όταν μετέβαινε με κανό στο φυσικό δρυμό. Οι υπόλοιποι τρεις τουρίστες των οποίων η εθνικότητα δεν έχει γίνει γνωστή, μεταφέρθηκαν στη Λάγκο Αγκρίο, την πρωτεύουσα της Σουκούμπιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα El Comercio.

O Ισημερινός έχει καταγγείλει την παρουσία στις περιοχές της μεθορίου του επικίνδυνων συμμοριών, όπως οι "Μαύροι Αετοί" που θεωρούνται από τις πιο αδίστακτες εγκληματικές οργανώσεις.

Οι συμμορίες αυτές σχηματίστηκαν από πρώην παραστρατιωτικούς μετά τη διάλυση, το 2006, της ένοπλης ακροδεξιάς οργάνωσης AUC (Ενωμένη Αυτοάμυνα της Κολομβίας) που πολεμούσε τους αριστερούς αντάρτες.phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...