Αν δεν ενωθούμε δεν έχουμε καμία πιθανότητα απέναντι σε Κινέζους και Ινδούς»

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς να επιδιώξουν την οικονομική ανάπτυξη χωρίς βαριά χρέη επισημαίνοντας ότι το «κλειδί» για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι στενότερες σχέσεις.
«Αν δεν ενωθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχουμε καμία..
πιθανότητα απέναντι σε 1,3 δισεκατομμύρια Κινέζους, 1,2 δισεκατομμύρια Ινδούς και πολλούς άλλους», είπε η Μέρκελ μιλώντας σε Γερμανούς επιχειρηματίες, μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος,στο Ντέγκεντορφ της Βαυαρίας.Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε ως ένα μέσο για την πρόληψη του πολέμου «όμως σήμερα έχουμε ειρήνη και δεν χρειάζεται ν' ανησυχούμε πια (για πόλεμο), τουλάχιστον όχι στην Ευρώπη», πρόσθεσε. Αντιθέτως, οι Ευρωπαίοι πρέπει να επικεντρωθούν στην «κούρσα» με τις αναδυόμενες οικονομίες, όπως της Ινδίας, του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας.
«Πρόκειται για μηχανές ανάπτυξης. Έχουν απίστευτο δυναμισμό», τόνισε, αφού οι χρηματοπιστωτικές αγορές εστιάζουν σ' αυτές ως εναλλακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη, αντί για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σταματήσουν να βασίζουν την ανάπτυξη στις πιστώσεις. «Προκαλεί έκπληξη που (το σύστημα αυτό) λειτούργησε για τόσο μεγάλο διάστημα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...