Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν

Το Πακιστάν εξέφρασε στην Ουάσινγκτον "το βαθύ αίσθημα οργής" του, μετά την ΝΑΤΟική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 24 πακιστανούς στρατιώτες στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ενώ..
ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκκενώσουν την αεροπορική βάση που θεωρείται ότι χρησιμοποιεί η CIA για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε διάστημα 15 ημερών.
Το Ισλαμαμπάντ εξέφρασε την οργή του σε τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού του των Εξωτερικών Χίνα Ραμπάνι Χαρ με την αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον.
Χθες Σάββατο, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν κατά λάθος δύο φυλάκια του πακιστανικού στρατού κοντά στα σύνορα.
"Τέτοιες επιθέσεις είναι απαράδεκτες, δείχνουν απόλυτη αδιαφορία προς το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή", τόνισε η πακιστανή υπουργός Εξωτερικών σε τηλεφωνική επικοινωνία με την αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.
Το Πακιστάν διέκοψε από χθες τα δρομολόγια ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, απαίτησε οι αμερικανοί στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν μέσα σε 15 ημέρες βάση στο νοτιοδυτικό Πακιστάν και απειλεί να επανεξετάσει την συνεργασία του με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Οι ΗΠΑ έσπευσαν - με ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο υπουργός Άμυνας, Λ. Πανέτα και Εξωτερικών, Χ.Κλίντον- να τονίσουν την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι διακρατικές σχέσεις με το Πακιστάν, εξέφρασαν τα "βαθιά συλλυπητήρια" τους και δήλωσαν πως θα ζητήσουν "άμεση διενέργεια ερευνών από το ΝΑΤΟ" προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την επίθεση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...