ΤΑ «ΠΑΘΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΣΟΥ Λάτρευε τα μοντέλα και το εύκολο χρήμα

Ο Δημήτρης Δρόσος διακρινόταν για τη... ροπή του προς την κοσμική ζωή αλλά και το πάθος του για το μπάσκετ. Γνωστά ονόματα της σόουμπιζ κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο των ΚΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που συνελήφθη την Πέμπτη, ότι τους απέσπασε δολίως ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ..

Ο Δημήτρης Δρόσος διακρινόταν για τη... ροπή του προς την κοσμική ζωή
αλλά και το πάθος του για το μπάσκετ.
Δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται, οι περιπέτειες του επιχειρηματία Δημήτρη Δρόσου με τις διωκτικές αρχές. Ο 47χρονος επιχειρηματίας, που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παλαιό Φάληρο, είχε γίνει γνωστός στο πλατύ κοινό όταν προ ετών ασχολήθηκε με το μπάσκετ, διατελώντας πρόεδρος του Σπόρτιγκ, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Από το αθλητικό «μεταπήδησε» στο... αστυνομικό ρεπορτάζ ύστερα από καταγγελίες επωνύμων του καλλιτεχνικού χώρου που τον κατηγορούν για κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών. Τελικά πιάστηκε στον ιστό του νόμου, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Μάλτας για κατάχρηση 500.000 ευρώ από λογαριασμούς παικτών στοιχήματος, στην οποία είχε προβεί ως διευθυντής εταιρείας στοιχημάτων το 2009.
Σενάριο ταινίας...
Η πορεία του Δημήτρη Δρόσου από τον χώρο του αθλητισμού μέχρι το Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας... Ανέκαθεν του άρεσε η κοσμική ζωή -μάλιστα είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο της σόουμπιζ λόγω του δεσμού που διατηρούσε -προ έξι ετών- με την αθλήτρια, γνωστή από τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση, Ορθούλα Παπαδάκου.
Ωστόσο, τη λαμπερή ζωή του σκίασαν καταγγελίες -συκοφαντίες κατά τον ίδιο-, σύμφωνα με τις οποίες εξαπάτησε γνωστά ονόματα της σόουμπιζ αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μεταξύ αυτών που τον κατηγορούν είναι η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Γωγώ Μαστροκώστα, ο σύζυγός της ποδοσφαιριστής Τραϊανός Δέλλας, τα μοντέλα Στέλλα Δημητρίου και Ιωάννα Παπαδημητρίου και ο στυλίστας Χάρης Σιανίδης.
Ο Τραϊανός Δέλλας με τη σύζυγό του Γωγώ Μαστροκώστα φέρονται να είναι μερικά μόνο από τα διάσημα θύματά του.
Ο Τραϊανός Δέλλας με τη σύζυγό του Γωγώ Μαστροκώστα φέρονται να είναι μερικά μόνο από τα διάσημα θύματά του.
Στη μήνυσή της η Γωγώ Μαστροκώστα καταγγέλλει ότι έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ στον Δ. Δρόσο προκειμένου να επενδύσει στην εταιρεία Gold Victory στη Μάλτα. «Ο ίδιος έλεγε ότι το κεφάλαιο είναι εγγυημένο και πως με έναν κωδικό θα μπορούσαμε να ελέγχουμε κάθε κίνηση. Επιπλέον θα μπορούσαμε να αποδεσμεύσουμε το κεφάλαιο όποτε το επιθυμούσαμε. Οταν προσπάθησα να αποδεσμεύσω ένα ποσό περίπου 10.000 ευρώ, εκείνος έλεγε από μέρα σε μέρα ότι θα μας έδινε τα χρήματα και στη συνέχεια άρχισε να επικαλείται προβλήματα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μηνύσεις
Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως υποστηρίζει στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του το μοντέλο Στέλλα Δημητρίου, ο επιχειρηματίας της απέσπασε το ποσό των 70.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα επένδυε τα χρήματά της σε εταιρεία στοιχημάτων που διατηρούσε στο εξωτερικό.
Η Στέλλα Δημητρίου
Η Στέλλα Δημητρίου
Από την πλευρά της, η Ιωάννα Παπαδημητρίου, επίσης μοντέλο, στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας της ζήτησε να τον εξυπηρετήσει στην εξόφληση Αμερικανών αθλητών που είχε φέρει στις ομάδες μπάσκετ, επειδή ο ίδιος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με τις αμερικανικές τράπεζες.
Εκείνη διατηρούσε λογαριασμό στις ΗΠΑ, αφού εργαζόταν εκεί, και δέχθηκε να εξυπηρετήσει διαθέτοντας ένα ποσό γύρω στα 200.000 δολάρια. Τα χρήματα, όπως υποστηρίζει, δεν της επεστράφησαν. Ο Δ. Δρόσος, πάντως, είχε αντικρούσει όλες τις κατηγορίες και ανέφερε ότι δεν εξαπάτησε κανέναν και επρόκειτο για συκοφαντίες, ενώ ειδικά για την τελευταία υπόθεση υποστήριξε ότι είχε μεταβιβάσει στην Ιωάννα Παπαδημητρίου δύο πολυτελή αυτοκίνητα ως αντάλλαγμα για τα χρήματα που δανείστηκε.
Η Ιωάννα Παπαδημητρίου
Η Ιωάννα Παπαδημητρίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
Η σχέση του με τον αθλητισμό
Κάθε χρονιά παρατούσε και μια ομάδα μπάσκετ...
Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό δεν είχε πορτοκαλί απόχρωση, αλλά... ασπρόμαυρη! Ο Δημήτρης Δρόσος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός τού κόστισε την καριέρα του. Παράλληλα είχε ξεκινήσει τις σπουδές του στα ΤΕΙ της Πάτρας, ενώ μετά το... αναγκαστικό «τέλος» δεν εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο! Εβγαλε δίπλωμα προπονητή και για τρεις χρονιές καθοδήγησε τον Εσεσσαϊκό στην Δ' κατηγορία! Αποφάσισε όμως να φύγει για τη Γερμανία προκειμένου να δουλέψει σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Στη Στουτγκάρδη του προτάθηκε να γίνει αναλυτής αγώνων ποδοσφαίρου (broker) σε εταιρεία στοιχημάτων. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα ίδρυσε τη δική του εταιρεία στοιχημάτων, ενώ ίδρυσε και την Gold Victory με έδρα τη Μάλτα.
Και στην Κύπρο
Το 2005 μπήκε στον χώρο του μπάσκετ μέσω μιας άλλης εταιρείας που ίδρυσε με συνεταίρους τον Παντελή Λαζόγλου και τον Βασίλη Τζιβελέκη. Η DTL Group αγόρασε την ομάδα του Αλίμου στην Α2 κατηγορία, αλλά ύστερα από έναν χρόνο ο Δρόσος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα για χάρη του... κυπριακού μπάσκετ και της ΑΕ Λεμεσού! Στην Κύπρο διατηρούσε κάποιες μετοχές, μέχρι που ήρθε στο προσκήνιο ο Σπόρτιγκ, όπου θέλησε να «φτιάξει» το όνομά του και να οδηγήσει αμέσως την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Και τα κατάφερε! Κατά την... προσφιλή του συνήθεια, ο Δημήτρης Δρόσος παράτησε σύξυλη την ομάδα, αφού αποφάσισε εν μία νυκτί να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ! Ο Σπόρτιγκ όχι μόνο δεν αγωνίστηκε στην Α1, αλλά... διαλύθηκε καταλήγοντας στην Γ' Εθνική! Ο Δρόσος πήρε τους παίχτες που ήθελε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2007 και άφησε το σωματείο να πάρει την κάτω βόλτα. Ετσι λοιπόν έκανε το μεγάλο βήμα στην... διοικητική του καριέρα. Πάντως δεν άντεξε περισσότερο από έναν χρόνο! Για τρίτη (!) συνεχόμενη χρονιά παράτησε μια ομάδα! Το 2008 μετακόμισε το... πάθος του στη Θεσσαλονίκη και μαζί του τη... μισή ΑΕΚ! Μια από τα ίδια και εκεί. Το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην οικονομική καταστροφή. Αποχώρησε μεσούσης της σεζόν, με τους παίχτες να μένουν απλήρωτοι...
Γιώργος Κούβαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...