Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ανετη νίκη Ρόμνεϊ στη Νεβάδα

Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε εύκολα την εσωκομματική ψηφοφορία -στο πλαίσιο της διαδικασίας για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού..
κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ- η οποία διεξήχθη στη Νεβάδα, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια βάσει προβολών.

Η νίκη του Ρόμνεϊ στη Νεβάδα είναι η δεύτερη συνεχόμενη και η τρίτη στις πέντε πρώτες διαδικασίες του είδους ανά πολιτεία.


Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ο οποίος διαθέτει άφθονη χρηματοδότηση και καλή οργάνωση, σάρωσε τους αντιπάλους του Νιουτ Γκίνγκριτς, Ρον Πολ και Ρικ Σαντόρουμ.


Ο Ρόμνεϊ συγκέντρωσε το 41% των ψήφων, σύμφωνα με μερικά επίσημα αποτελέσματα από την οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην πολιτεία.


Αν και έχει καταμετρηθεί μόλις το 10% των ψήφων τα δίκτυα μπόρεσαν να κάνουν προβολές όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Λας Βέγκας, την μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία.


Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, και ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δίνουν μάχη για την δεύτερη θέση.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...