Συρία: Πυρ εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ – Λιποτακτούν ομαδικά στρατιωτικοί

Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπου έχει αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός στρατιωτών ενόψει μιας ευρείας επίθεσης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων..


"Οι συριακές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή Άιν Λαρόζ στην περιοχή Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια (στην επαρχία της Ιντλίμπ) και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 13 αμάχους", δήλωσε ο Ράμι Αμντπελραχμάν, επικεφαλής του παρατηρητηρίου, σημειώνοντας ότι ένας αδιευκρίνιστος αριθμός κατοίκων, μεταξύ των οποίων γυναίκες, έχουν συλληφθεί.


Με το θάνατο των 13 αμάχων ανέρχεται σε 32 ο αριθμός των πολιτών που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Συρία, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό του παρατηρητηρίου.


Την ίδια ώρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι περίπου 12 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του συριακού στρατού, μεταξύ των οποίων τέσσερις στρατηγοί και δύο συνταγματάρχες, λιποτάκτησαν από τις τάξεις του συριακού στρατού και έφτασαν σήμερα στην Τουρκία.


Οι στρατιωτικοί αυτοί βρίσκονταν στη Δαμασκό, τη Χομς, στην κεντρική Συρία, και τη Λαττάκεια, στη βορειοδυτική Συρία, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην Τουρκία, όπου περίπου 12.000 Σύροι έχουν βρει καταφύγιο από το Μάρτιο του 2011 όταν ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Νωρίτερα σήμερα Τούρκος αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στην Τουρκία πολλοί στρατιωτικοί που λιποτάκτησαν από τον συριακό στρατό. Πρόσφυγες από τη Συρία συρρέουν σταθερά στην Τουρκία μέσω της συνοριακής τουρκικής επαρχίας Χατάι από τότε που ξέσπασε το κίνημα αμφισβήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...