McQueen, Chanel, Vuitton δίνουν το στίγμα Οι τάσεις της μόδας για τον επόμενο χειμώνα

McQueen: Από τον Απρίλιο του 2011 που εμφανίστηκε ως η σχεδιάστρια του βασιλικού νυφικού της Kate Middleton, η Sarah Burton έχει διπλή πίεση να ξεφύγει από τα στερεότυπα της..
διαδόχου του Alexander McQueen. Μετά την συλλογή για τον χειμώνα του 2012 που παρουσίασε στις 6 του μήνα στο Παρίσι, αποδεικνύει ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Η συλλογή της καθορίζει τον McQueen ως έναν οίκο με πραγματική haute couture, ίσως από τους τελευταίους πραγματικούς δημιουργούς της υψηλής ραπτικής…καθώς όλοι τελευταία θυσιάζονται στον βωμό του ready-to-wear.

Το show της ήταν σαν μια έκρηξη σχημάτων και λουλουδιών. Χρησιμοποίησε πολύ δέρμα και suede, κομμένο με laser σε layers που έμοιαζαν με μπουμπούκια. Γούνα Μογγολίας σε παστέλ ροζ, φουτουριστικά γυαλιά-καθρέφτες και άλλα στοιχεία συνέθεσαν ένα πολύ ατμοσφαιρικό τοπίο. Ρούχα για βασίλισσες και it girls που συχνάζουν σε γκαλά. Παρόλα αυτά μαγικά και πανέμορφα. 










 Chanel: Ο Lagerfeld θέλει να εξερευνεί συνέχεια καινούργια μονοπάτια. Τα φρύδια ήταν το εκπληκτικό detail της φετινής κολεξιόν. Τα είχαν φτιάξει από χειροποίητη δαντέλα μαθήτριες του Lesage του πιο γνωστού οίκου γαλλικής χειροποίητης δαντέλας. Τα παπούτσια ήταν όλα στο ίδιο ύφος, με διαγώνια κοψίματα, χρωματιστά και με χοντρά τακούνια. Επηρεασμένος από μια έκθεση κυβισμού που είδε στην Πράγα, ο Lagerfeld αποφάσισε να εντάξει τα γεωμετρικά σχήματα στα πατρόν του. Του βγήκε πολύ καλά, όπως του βγήκαν και οι χρωματικοί συνδυασμοί του σάπιου μήλου με το κυπαρισσί, τα γκρι και τα μεταλιζέ και γενικά τα γήινα αλλά βαθιά πλούσια χρώματα. Αλλά Karl Lagerfeld είναι αυτός. Δεν γίνεται να σε απογοητεύσει.









 Louis Vuitton: Ο Marc Jacobs αρχίζει και πηγαίνει σε πιο εξτρίμ θέσεις με αυτή του τη συλλογή για τον Louis Vuitton. Σαφέστατα όλα του επιτρέπονται γιατί κάνει την εμπορική συλλογή για τον δικό του οίκου και την πιο «τρελή» avant garde εκδοχή για την haute couture του Vuitton. Η γυναίκα του Jacobs θυμίζει λίγο Αννα Καρένινα. Φορέματα-παλτό, μεγάλα καπέλα, στρογγυλά γυαλιά, τουνίκ και πολύ μπροκάντ είναι τα χαρακτηριστικά της συλλογής. Δεν ενθουσιαστήκαμε αλλά μάλλον οι περισσότεροι στο Παρίσι ξετρελάθηκαν.







 Miu Miu: Κουστούμια και πάλι κουστούμια. Οι Άγγελοι του Τσάρλι και αεροσυνοδοί της ολυμπιακής του 70 έρχονται στο μυαλό μας βλέποντας αυτή τη συλλογή. Μια πολύ συγκροτημένη συλλογή – η Miuccia Prada απλά φαίνεται να είναι αδύνατον να κάνει λάθος! Τα κοψίματα είναι ανδρόγυνα, τα παντελόνια ψηλόμεσα αλλά το fit είναι φαρδύ. Φυσικά δεν απογοήτευσε τις φανατικές οπαδούς της μάρκας που αγοράζουν Miu Miu για τα γραμμή Α φορέματα, που τα είδαμε στο τέλος της παρουσίασης. Υπέροχα μπλε και πράσινα, εντυπωσιακά 60s μακιγιαρισμένα μάτια, χοντροκομμένα παπούτσια α λα Λουδοβίκος, όλα συνέθεσαν ένα πολύ δυνατό show.









 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...