ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Καθυστερημένη επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν

Καθυστερημένη επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν Από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One κάλεσε τον Βλαντιμήρ Πούτιν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για μια τρίτη θητεία..

Σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο εγκαινιάζεται κατ' αυτόν τον τρόπο μια νέα, διαφορετική περίοδος στις διμερείς σχέσεις, που ενδεχομένως σηματοδοτεί ακόμα και "μια δοκιμασία" για τις αμερικανορωσικές σχέσεις.
Την πραγματοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, χωρίς να αναφερθεί σε άλλες λεπτομέρειες.
Ο Πούτιν κέρδισε στις προεδρικές εκλογές πριν από πέντε ημέρες, την Κυριακή. Οσον αφορά το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα, "η Ουάσινγκτον αντέδρασε με τρόπο συγκρατημένο", θυμίζουν διπλωματικοί παρατηρητές.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσκάλεσε τις ρωσικές αρχές να διεξάγουν μια "ανεξάρτητη έρευνα" για την "εξιχνίαση των ενδεχόμενων παρατυπιών" στην διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...