Ο κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην οικονομία.
Είπε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και πρόσθεσε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι η συμπεριφορά της τρόικας θα ήταν «τόσο απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική».
Επανέλαβε ότι «αν η Ευρώπη εμμένει στον στραγγαλισμό της οικονομίας μας και δεν θα μπορούμε να ζούμε ικανοποιητικά, καλύτερα να φύγουμε από το ευρώ». Τουλάχιστον, είπε, θα σώσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για την Κύπρο. Όμως, πρόσθεσε, πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι, «όταν φύγει ένας πόντος από το πουλόβερ, τότε θα ξηλωθεί ολόκληρο» και ότι, αν βγει η Κύπρος από το ευρώ, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα είπε ότι δυστυχώς επί καθημερινής βάσεως γίνονταν δηλώσεις από τους προηγούμενους κυβερνώντες εναντίον του τραπεζιτικού τομέα με αποτέλεσμα ο τομέας να πληγεί ανεπανόρθωτα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε, αφού η Ελληνική Τράπεζα λειτουργούσε θαυμάσια και αφού δεν ζήτησε βοήθεια, είναι ακατανόητο για τον ίδιο γιατί ζήτησαν να την ελέγξουν.
πηγη
Πρωτεργάτης της κυπριακής συμφωνίας ο Σόιμπλε: "Αν δεν της αρέσει να βγει από το ευρώ"
Σκληρό παζάρι αποκαλύπτεται στο παρασκήνιο του Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρεται να ασκήθηκε τρομακτική πίεση στην Κύπρο από την ομάδα των «σκληρών» της ΕΕ, με πρωτοστάτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πληροφορίες τον θέλουν να έθεσε εκείνος το δίλημμα χρεοκοπία ή κούρεμα στον Κύπριο ομόλογό του.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως συγκρότησε το μέτωπο των σκληρών μαζί με το ΔΝΤ, την Ολλανδία - και τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup - και τη Φιλανδία, ενώ ακολούθησαν και οι υπόλοιπες χώρες πλην της Ελλάδας
Ο Β. Σόιμπλε φέρεται να έδειξε στην Κύπρο την
έξοδο από το ευρώ, με το επιχείρημα ότι η χώρα δεν αποτελεί «συστημικό
κίνδυνο» για την ευρωζώνη και συνεπώς, θα μπορούσε να απορρίψει την
συμφωνία διάσωσης και να εγκαταλείψει την ενιαία νομισματική ένωση,
χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις οικονομίες των υπόλοιπων
κρατών-μελών.Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως συγκρότησε το μέτωπο των σκληρών μαζί με το ΔΝΤ, την Ολλανδία - και τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup - και τη Φιλανδία, ενώ ακολούθησαν και οι υπόλοιπες χώρες πλην της Ελλάδας
Με τη θέση του φέρεται να συντάχθηκαν τόσο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και βόρειοι, όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία.
πηγή: mega
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου