Πανηγυρισμός-ντροπή από Κατίδη (vds)

Απίστευτος και άκρως προκλητικός πανηγυρισμός από τον Γιώργο Κατίδη μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του 2-1 στο 85' για λογαριασμό της ΑΕΚ στο ματς με τη Βέροια.
Ο άσος της ΑΕΚ σκόραρε, πέτυχε το 2-1 υπέρ της «Ενωσης» και κατευθυνόμενος προς την εξέδρα χαιρέτησε ναζιστικά έχοντας φροντίσει πρώτα να βγάλει τη φανέλα του.
Βέβαια, με το που έγινε αντιληπτό το γεγονός ο επί σειρά ετών φροντιστής της ΑΕΚ, Νίκος Κορομηλάς έσπευσε να του κατεβάσει το χέρι, όμως χωρίς να τα καταφέρει...

Ενας πανηγυρισμός που είναι, αναμφισβήτητα, προκλητικός και ανεπίτρεπτος για μία ομάδα που προέρχεται από πρόσφυγες. Για μία ομάδα που δεν προάγει τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Μετά το τέλος του ματς, κάποιοι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν για το γκολ της νίκης, όμως δεν πήγαν όλοι δίπλα του. Ηταν εμφανές το μούδιασμα αρκετών παικτών της ΑΕΚ, όπως και στις εξέδρες, όπου η σημαντική αυτή νίκη δεν πανηγυρίστηκε τόσο έντονα όσο θα περίμενε κανείς. Κάποιοι, μάλιστα, φίλοι της «Ενωσης» ήταν έξαλλοι για τον πανηγυρισμό-ντροπή του Κατίδη.

Τώρα για το τι μπορεί να περιμένει τον Κατίδη; Βάσει των οδηγιών που έχει δώσει η UEFA, ο παίκτης της ΑΕΚ είναι πολύ πιθανόν να κληθεί αυταπάγγελτα από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, πράγμα που είπε στο SentraGoal και ο Περικλής Βασιλάκης, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague κινδυνεύοντας με βαριά τιμωρία.

Και αν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης «έφαγε» έξι αγωνιστικές για την μούντζα στο ματς με τον Πλατανιά, μπορεί να φανταστεί κανείς εύκολα το πόσο βαριά μπορεί να είναι τιμωρία του νεαρού άσου της ΑΕΚ.

Δείτε το βίντεο του πανηγυρισμού-ντροπή του Κατίδη:

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη! από kokoretsi
πηγη
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ισόβιος αποκλεισμός για το ναζιστικό χαιρετισμό

Τον ισόβιο αποκλεισμό του Γ. Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες αποφάσισε η ΕΠΟ ύστερα από έκτακτη συνεδρίασή της, αντιδρώντας έτσι στον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή κατά τον πανηγυρισμό του στο γκολ που σημείωσε στον χθεσινό αγώνα ΑΕΚ - Βέροιας.

Ισόβιος αποκλεισμός για το ναζιστικό χαιρετισμό
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, είναι η ακόλουθη:
Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η εκτελεστική γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:
  1. Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.
  2. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες
  3. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.
Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει.

Δείτε εδώ πως αντέδρασαν κόμματα, Λίνεν, Original και τι υποστηρίζει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...