Χαμός για την La Ferrari-Λεφτά υπάρχουν-VIDEO

Μπορεί το όνομα της να είναι… αμφιλεγόμενο αλλά h νέα super Ferrari έχει παρά το κόστος της, μεγάλη ζήτηση! Το πόσο μεγάλη ίσως σας ξαφνιάσει, ίσως μάλιστα να έχει ξαφνιάσει ευχάριστα και τα μεγάλα κεφάλια στο Μαρανέλο.

Ενώ λοιπόν έχουν ανακοινώσει πως θα δημιουργήσουν 499 κομμάτια της νέας, υβριδικής LaFerrari των 963 PS (klik), όπως αποκαλύφθηκε στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, έχουν δεχθεί πάνω από 1000 παραγγελίες!
Μιλάμε δηλαδή για περισσότερες από τις διπλάσιες απ’ ότι σκοπεύουν να κατασκευάσουν! Μένει να δούμε αν η κάψα των… εχόντων για το νέο αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας, αναγκάσει τη Ferrari να αλλάξει τα αρχικά της πλάνα...
Το κέντρο βάρους έχει χαμηλώσει κατά 35mm ενώ για το σασί της έχουν χρησιμοποιηθεί τέσσερις διαφορετικοί τύποι ανρακονημάτων! Η ισχυρότερη Ferrari παραγωγής χρειάζεται λιγότερο από 3 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, λιγότερα από επτά για τα 200 km/h και 15.5 για τα 300 km/h! Σε ότι αφορά στη τελική ταχύτητα, ξεπερνά τα 350 km/h. Στη πίστα του Φιοράνο καλύπτει το γύρο σε λιγότερα από 80 δευτερόλεπτα, επίδοση που είναι κατά 5 δευτερόλεπτα βελτιωμένη σε σχέση με την Enzo, της οποίας ουσιαστικά η LaFerrari αποτελεί διάδοχο.
Οι Ιταλοί ανακοινώνουν εκπομπές ρύπων στα επίπεδα των 330 g/km, κάτι βέβαια που από ελάχιστα έως καθόλου θα απασχολήσει τους πάμπλουτους κατόχους της που δεν θα είναι πολλοί αφού το μήκους 4702mm, πλάτους 1992mm, ύψους 1116mm και μεταξονίου 2650mm εκρηκτικό δημιούργημα του Μαρανέλο, θα κατασκευαστεί μόνο σε 499 κομμάτια (αν και ήδη έχει δεχθεί 700 αιτήματα για προπαραγγελία)!
Τα φρένα έχουν τη σφραγίδα της Brembo, με δαγκάνες χαμηλού βάρους και κεραμικούς-ανθρακονημάτινους δίσκους ενώ έχουν άμεση συνεργασία με το υβριδικό σύστημα. Σε ότι αφορά στα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής με το δρόμο, χρησιμοποιούνται Pirelli P-Zero 265/30 R 19 εμπρός και 345/30 R 20 πίσω.
Όσο για το όνομα που επέλεξε η ιταλική εταιρία, μπορεί να είναι πρωτότυπο αλλά δεν έχει τύχει καλής υποδοχής από τους εκπροσώπους του Τύπου.
«Επιλέξαμε αυτό το όνομα γιατί αποτελεί τον καλύτερο τρόπο έκφρασης αυτού που διακρίνει την εταιρία μας – της αναζήτησης της τελειότητας. Σε ότι αφορά στη τεχνολογική καινοτομία, τις επιδόσεις, το εντυπωσιακό στιλ και φυσικά την οδηγική απόλαυση», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα Ντι Μοντετσέμολο.
Όλα αυτά, την ώρα που κάτω από την ίδια στέγη, η Lamborghini παρουσίαζε επίσημα τη επετειακή Veneno και η McLaren την κατά 140 κιλά βαρύτερη P1, σε μία πραγματική τιτανομαχία επιδόσεων. Άραγε… εσείς ποιο εκ των τριών υπέρ-αυτοκινήτων θα διαλέγατε;





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...