Ελλάδα: Αγοράστε ελληνικά προϊόντα

Τον πατριωτισμό των Ελλήνων επιχειρούν να επικαλεστούν οι καταστηματάρχες και οι έμποροι στην Ελλάδα προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία.
Οι προθήκες γεμίζουν με σήματα και ταμπέλες πώλησης ελληνικών προϊόντων ευελπιστώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες θα προτιμήσουν ένα ντόπιο από ένα εισαγόμενο είδος...


«Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς την ελληνική επωνυμία ως εργαλείο προώθησης, τόσο περισσότερο κι ο καταναλωτής εστιάζει την προσοχή του σε αυτήν την πτυχή του προϊόντος» υποστηρίζει το Γεώργιος Μπαλτάς, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μέσω του ίντερνετ και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αναπτύσσεται ένα κίνημα υπέρ των ελληνικών προϊόντων που θα βοηθήσει σημαντικά και στην διατήρηση θέσεων εργασίας.

«Σήμερα το 50% των δυνατοτήτων της ελληνικής βιοτεχνίας δεν παράγει. Δεν έχει τη δυνατότητα να παράγει. Αυτό το κλίμα θ’ αναστραφεί με τη βοήθεια και των καταναλωτών» εκτιμά ο Γιώργος Καββαθάς, αντιπρόεδρος στη ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές αν κάθε ελληνική οικογένεια αλλάξει τον αγοραστικό της προσανατολισμό και δαπανά 4.000 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, θα δοθεί μία ώθηση τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...